A régi szép időket idézte a BitTorent ICO

spot_img

Néhány órával tegnapi indulása előtt, mi is felhívtuk a figyelmet a Tron és a Binance által szervezett BitTorrent ICO-ra, melynek sikere a 2017-es évet idézte. A vásárlók 14 perc 41 másodperc alatt kapkodták el, a 7.2 millió dollár értékben meghirdetett tokeneket.

A hatalmas siker miatt a február 11-i, Tron tulajdonosok részére tervezett airdrop mellett egy bónusz airdroppot is szervezhetnek azok számára, akik ugyan szerettek volna BTT-t vásárolni, de már nem volt lehetőségük a részvételre. Ennek részleteit később fogják bejelenteni.

A beszámolók szerint egyébként a Binance ICO aloldala csak nehezen birkózott meg a hatalmas forgalommal és sokakat ez akadályozott meg a részvételben.

További érdekesség, hogy bár cikkeinkben mi is ICO-ként hivatkoztunk az eseményre, azt a Tron és BitTorrent csapata következetesen “token értékesítésnek” nevezte, amivel alighanem a jövőbeli jogi eljárásoknak szeretnék elejét venni. Az ICO-k esetén rendre felmerült az a kérdés, hogy az így kibocsátott digitális eszközök vajon az értékpapírok kategóriájába és ezáltal szigorúbb szabályozás alá essenek-e, míg egy token megvásárlása esetén már lehet arra hivatkozni, hogy az csak egy szolgáltatás igénybevételére jogosít fel, nem pedig egy cégben szerzett tulajdonjogra, vagy osztalékokból származó nyereségek kifizetésére.

A TRX november közepe óta állt rá arra az emelkedő pályára, aminek csúcspontja alighanem most lezárult ICO lehetett és a 200%-os növekedést legkésőbb a február 11-i airdrop után ismét egy konszolidációs időszak és csökkenő árfolyam követheti. A 735-730 SAT-os sáv alá történő beesés lehet az első jele annak, hogy a vásárlók helyett már az eladók fogják dominálni a piacot és ekkor már érdemes megfontolni a shortolás lehetőségét is.

Amire viszont érdemes lesz odafigyelni, az a BTT tőzsdei listázása, ami Justin Sun eddigi taktikáit ismerve, az év egyik legmasszívabb pump and dump eseménye lehet.

Frissítve: A BTT népszerűségét már csalók is megpróbálhatják kihasználni. A BitTorrent friss blogbejegyzése szerint máris megjelentek az első olyan oldalak, amelyek az airdropra hivatkozva kérik, hogy a felhasználók náluk helyezzék letétbe TRX tokenjeiket. Az airdroppot már biztosan támogató szolgáltatók:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img