Briliáns a Bitcoin, de a Tesla nem fog kriptóval foglalkozni

spot_img

Mindenki kedvenc Elon Muskja az Ark Investment 29 perces podcastjában beszélgetett főleg a Tesláról, az elektromos járművek piacáról és a jövő kihívásairól. A beszélgetés végén (28:30) utolsó kérdésként dobják be neki a kriptopénzek témáját, amelyre az általam olvasott kriptós források által lehozottakkal szemben vegyesen reagált.

A konkrét kérdés Jack Dorsey Twitter és Circle CEO oldaláról közelített, hiszen Dorsey szerint a Bitcoin lesz előbb-utóbb az internet pénze, a világvaluta, a népszerűsítés érdekében pedig részt vett a Lightning Torch kezdeményezésben, viszonylag gyakran beszél a témáról, ráadásul a Circle Cash appjában vásárolható is kriptopénz.

A Twitter CEO-ja tartja véleményét: “A BTC lesz az internet pénze”

Musk egyike a PayPal egykori alapítóinak így ő maga is rendelkezik tapasztalattal fizetési szolgáltatások területén. Azt, hogy szerinte is az internet pénze lehet-e a bitcoin, látványos elkerülte azzal, hogy több barátja is foglalkozik kriptopénzekkel, a Bitcoin “felépítése” pedig kiváló, és ez igaz még az Ethereumra és néhány másik projektre is. Azonban nem lenne jó felhasználása a Tesla erőforrásainak, ha kriptopénzekkel foglalkoznának. Az ő fő céljuk a fenntartható energiatermelés és felhasználás felgyorsítása, míg a bitcoin minden előnye ellenére nagyon energiaintenzív. Az internet pénze kérdésre nem adott választ, pedig valószínűleg van róla véleménye.

A kérdező ezután a főleg céges, nemzetközi fizetésekben való felhasználásra tereli a szót. “Afrikában például nagyon drága az országok közötti váltás, mert először dollárra kell váltani. A BTC ezt megkerüli.” – mondja a kérdező. “És elkerüli az ellenőrzést is.” – veti közbe Musk. Itt következett néhány kellemetlen másodperc, mikor próbálták kitalálni, hogy a másik fél akkor ezt most pozitívan vagy negatívan értékeli. Az én érzésésem szerint a Tesla vezére szerint ez inkább negatív, azonban azzal ő is egyetért, hogy a papírpénznek vége, a kriptopénzek ennél sokkal jobb alternatívát jelentenek.

A podcast utolsó néhány mondatából az is kiderül, hogy a Tesla nem fog bitcoint árulni és elfogadni (legalábbis mostanában). Ezt azért kérdezték meg tőle, mert néhány hónappal korábban – főleg a kriptós botok szakadatlan munkájába belefáradva – kitweetelte, hogy “Akarsz venni kis bitcoint?”. A tweet olyan jól sikerült, hogy a Twitter fel is függesztette a fiókját egy időre, mert azt hitték, hogy valaki meghackelte azt:

https://twitter.com/elonmusk/status/1054520588734058496

Az XTB kereskedő platfom használatáról készített első videónkat itt találod, a kereskedési alapokat és tudnivalókat összefoglaló ingyenes e-bookjukat pedig itt érheted el.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img