IBM igazgatóhelyettes: 1 millió dollárt fog érni egyetlen BTC

spot_img

A napokban 21 perces interjút tett közzé a finder.com kriptós részlege Jesse Lunddal, az IBM blokklánc és digitális valuták részlegének igazgatóhelyettesével.

A beszélgetés során a 2017-ben indult IBM és Stellar együttműködés eredményeként megszületett Blockchain World Wire (BWW) nemzetközi fizetési hálózatának működéséről, előnyeiről beszélgetnek, és a videó végén persze szóba kerül a 2019 utolsó napján várható árfolyam kérdése is, amire az interjúalany alapos kifejtéssel válaszol (19:22-től):

Lund az év végére 5000$ körüli árfolyamot vár, hosszú távon azonban egymilliót, ezt pedig meg is indokolja: Ekkora árfolyam esetén egyetlen satoshi egy dollár centnek felelne meg, miközben a Bitcoin hálózat “piaci értéke”=kapitalizációja 20 ezermilliárd dollár lenne. Szerinte nem a darabonkénti ár a lényeg, hanem a hálózat likviditása, és hogy ez milyen hatással lehet a pénzügyi szolgáltatásokra globális szinten. Óriásvállalatok, bankok, cégek belsős és külsős utalásai történhetnek bitcoinban, hiszen van kellő mennyiségű pénz a rendszerben. Ezen a szinten a volatilitás már nem probléma, annyian használják, hogy nem a spekuláció az elsődleges felhasználási mód.

A BWW nemzetközi fizetési hálózatot egy szolgáltatásnak építik, értékesítését a mostani felhős tárhely szolgáltatásukhoz hasonlóan kell elképzelni: Ők fenntartják, rendelkezésre bocsátják és biztosítják a hálózatot, az ügyfeleik pedig valamilyen árszabás szerint, tranzakciós díjat/jutalékot fognak fizetni a szolgáltatás használatáért.  Első körben a hálózat csak XLM-et használ elszámolási egységként annak gyorsasága, olcsó használata és hitvallása miatt. Például Kanada és Brazília közötti céges pénzküldés esetén nem dollárra váltanak, amit utalnak, majd újra váltanak a másik valutára a banknál, hanem ugyanez Stellarral történik, az IBM szolgáltatásával, sokkal gyorsabban és olcsóbban.

A következő hetekben a BWW-vel kapcsolatban nagy bejelentésre készülnek. A hálózat növelése, új partnerek bevonása mellett tervezik más kriptopénzek elszámolási egységként történő bevezetését, így egy idő után akár bitcoint vagy XRP-t is használhatnak majd az ügyfelek, ha nekik valamiért épp az a szimpatikus. Számít a stabil kriptopénzek felvételére és egy idő után a jegybanki kriptopénzek (!) megjelenésére is.

XLM vásárlására a Binance kriptotőzsdét ajánljuk.

Az XTB kereskedő platfom használatáról készített első videónkat itt találod, a kereskedési alapokat és tudnivalókat összefoglaló ingyenes e-bookjukat pedig itt érheted el.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img