Kriptofüggőkről készült dokumentumfilm

Megosztom

Még tavaly májusban számoltunk be róla először, hogy egy skóciai, szerencsejátékfüggőket kezelő rehabilitációs központ Bitcoin függőkre szakosodott terápiát indított.

Azóta közel egy év telt el és ezúttal a Vice nézett el Castle Craig-be, hogy egy rövid riportot készítsen az ottani helyzetről.

A videóban Mark álnéven szólal meg egy ausztráliai férfi, aki fiatalkora óta szenvedett szerencsejáték-, később pedig droggfüggőségben. A Bitcoint először 2015-ben használta, hogy gyógyszereket vegyen a neten keresztül. Azután 2017-ben vette elő azokat újra, amikor megindult az árfolyam. Akkor a sok függősége mellé még a kereskedés is társult, állítása szerint egy hónapig nem aludt, csak kereskedett, aztán önként jelentkezett be a sürgősségire, mert nem látott más kiutat.

Megszólal a kezelést vezető doki is, aki arról mesél, hogy a szerencsejátékosokéhoz nagyon hasonló módon kezelik a függőket. Elmondja, hogy gyakran nem is a potenciális nyereség, hanem a volatilitás és abból fakadó adrenalinfröccsök teszik függővé az áldozatokat.

Tizenegy perces, nézzétek meg.

Megosztom
jelszó legyen minimum 8 karakter számmal és speciális karakterrel