Kriptofüggőkről készült dokumentumfilm

Megosztom

Még tavaly májusban számoltunk be róla először, hogy egy skóciai, szerencsejátékfüggőket kezelő rehabilitációs központ Bitcoin függőkre szakosodott terápiát indított.

Azóta közel egy év telt el és ezúttal a Vice nézett el Castle Craig-be, hogy egy rövid riportot készítsen az ottani helyzetről.

A videóban Mark álnéven szólal meg egy ausztráliai férfi, aki fiatalkora óta szenvedett szerencsejáték-, később pedig droggfüggőségben. A Bitcoint először 2015-ben használta, hogy gyógyszereket vegyen a neten keresztül. Azután 2017-ben vette elő azokat újra, amikor megindult az árfolyam. Akkor a sok függősége mellé még a kereskedés is társult, állítása szerint egy hónapig nem aludt, csak kereskedett, aztán önként jelentkezett be a sürgősségire, mert nem látott más kiutat.

Megszólal a kezelést vezető doki is, aki arról mesél, hogy a szerencsejátékosokéhoz nagyon hasonló módon kezelik a függőket. Elmondja, hogy gyakran nem is a potenciális nyereség, hanem a volatilitás és abból fakadó adrenalinfröccsök teszik függővé az áldozatokat.

Tizenegy perces, nézzétek meg.

Megosztom

Vásárolj a nagyobb kriptopénzekből a CoinMixed.eu-n, ha

  • - forintod vagy euród van
  • - banki átutalással szeretnél fizetni
  • - szükséged van magyar kezelőfelületre vagy ügyfélszolgálatra
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez
Powered by Coinmixed logo

Vásárolj a legtöbb kriptopénzből a Binance-en, ha

  • - bankkártyával szeretnél fizetni
  • - nem probléma az angol nyelvtudás
  • - kereskedni akarsz a coinokkal
jelszó legyen minimum 8 karakter számmal és speciális karakterrel