Sokan szerették volna megvenni a belga drogosoktól lefoglalt bitcoint

spot_img

A Wilsons Auctions az Egyesült Királyság egyik legnagyobb aukciós háza, ami az elmúlt öt évben több mint 100 millió fontos bevételre tett szert, különböző bűnüldöző szervek által lefoglalt vagyontárgyak értékesítésével. Legutóbbi árverésükön 315 Bitcoin, Bitcoin Cash és Bitcoin Gold került kalapács alá, melyre világszerte hatalmas volt az érdeklődés.

A mintegy 300 000 font (100m+ Ft) értékű digitális valuta 0.5 – 4 BTC-s egységekben került kalapács alá, amire az aukció 24 órája alatt, 110 különböző országából érkeztek vételi ajánlatok. A bitcoinokat egyébként még két antwerpeni drogkereskedőtől foglalták le, ami ugyan alátámaszthatja a sajtó által gyakran hangoztatott “bünözők pénze” teóriát, valójában azonban a vagyon effajta tárolása és mozgatása ma már inkább segíti, mintsem hátráltatja a hatóságokat.

Érdekesség, hogy a kriptopénzek egyik legfőbb pártolója, az oldalunkon is gyakran idézett milliárdos, Tim Draper is egy ehhez hasonló aukción tett szert Bitcoin vagyonára. A 30 000 BTC-s vásárlás történetére ebben a cikkünkben hosszabban is kitértünk.

Rendőrségi aukció: 2170 BTC eladó

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img