Az USA legnagyobb supermarket lánca szakít a VISA-val

spot_img

Az Egyesült Államokban 2800 darab supermarketet és áruházat üzemeltető Kroger még pénteken jelentette be, hogy a 20.000 embert foglalkoztató Smith’s nevű brandjének üzleteiben 2019. április 3-ától nem fogadja el a VISA betéti és hitelkártyákat. Tavaly augusztusban már egy kaliforniai láncuk, a Foods Co. üzleteiben is meglépték ugyanezt.

Az okokat nem kell túlságosan ragozni: A VISA annyira drágán adja szolgáltatását, hogy a Kroger pénzügyi vezetője szerint az már visszaélésnek minősül. A VISA és MasterCard ráadásul idén áprilisban újabb emelést tervez, mely elméletileg csak a banki ügyfelek felé irányul, gyakorlatilag persze a bank a kereskedőre, a kereskedő pedig ránk hárítja a költségeket. Az emelés egyébként egy brutálisan sikeres 2018-as év után érkezik, mindkét cég 33%-os bevételnövekedést ért el egyetlen év alatt.

A Kroger nem létező segélykiáltása persze nem maradt válasz nélkül, a Kripo Akadémia hasábjain is sokat szereplő Anthony Pompliano, a Morgan Creek Digital befeketetési alap vezetője és kriptós véleményvezér tweetben kért kapcsolatot a Kroger csapatához, hogy a Lightning Network implementációjáról beszéljenek. Meglepő módon a cég reakciója szinte azonnali volt, az első kapcsolat után néhány nappal már túl vannak az első megbeszélésen is.

A tweetek alatt a fanatikusok már globális adopciót és a kártya szolgáltatók haláltáncát emlegetik, azonban ez talán még egy kicsit korai. Ha a Kroger valóban elkezd kriptopénzeket elfogadni, történjen az Lightning Network használatával vagy anélkül, fontos mérföldkő lehet, hiszen más üzletláncok is kedvet kaphatnak a kártyás fizetésekkel járó, akár 3%-ot is elérő költségeik megtakarításához.

Az XTB kereskedő platfom használatáról készített első videónkat itt találod, a kereskedési alapokat és tudnivalókat összefoglaló ingyenes e-bookjukat pedig itt érheted el.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img