Stellar rebrand: az új logó története

spot_img

Pár hónappal ezelőtt a Binance igazgatója osztotta meg velünk, a tőzsde logójának történetét. Most a Stellar Lumens (XLM) kreatívjai mesélték el, hogy milyen gondolatok játszódtak le bennük, miközben búcsút intettek a projektet eddig jelképező űrhajónak.

A váltásra azért volt szükség, mert a fenti rajz már nem jelképezte megfelelően azokat a nagyratörő terveket, melyeket az IBM-mel közösen dédelgetnek, ezért a következő irányelvek figyelembevételével álltak neki a logó újraértelmezésének:

  • A Stellar sokféle pénzügyi termék, szolgáltatás és ökorendszer otthonaként fog szolgálni, ezért megjelenésében sem korlátozódhat csak egyfajta alkalmazás kifejezésére. Jól kell mutatnia egy app ikonjaként, egy hirdetőtáblán vagy akár egy pólón is.
  • Fejezze ki a Stellar küldetését, nyitottságát és ha lehet valamilyen formában fejezze ki a korábbi logó játékos és felfedezésre sarkalló üzenetét.
  • Egy globálisan elismert fizetőeszköz logójaként is állja meg a helyét. Mivel ezeket egységesen valamilyen vonallal jelölik ($, €, £, ¥), utaljon ezekre az egyezményes szimbólumokra.

A fentiek figyelembevételével, végül az amerikai Kurppahosk dizájnerei álltak neki a munkának.

Az első vázlatok vonallal ellátott, bolygószerű megjelenése már jó kiindulási alapot jelentett, viszont ezek utalhattak egy barátságtalan, tiltást kifejező jelre is, amit mindenképpen szerettek volna elkerülni. Némi játék után azonban végül megszületett a tökéletes verzió: az enyhén elforgatott, ‘S’ betűre is hasonlító, két vonallal metszett planéta.

Ki tudja, talán egyszer egy utazási iroda vagy pénzváltó kirakatában is visszaköszön majd ránk a fenti jelkép. És erre az IBM igazgatójának közelmúltban tett kijelentése alapján, már nem is biztos, hogy túl sokat kell majd várnunk.

Nagy bejelentés jöhet a Stellar-tól

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img