Barclays: Dollármilliárdokat hozhat a Facebook kriptopénz

spot_img

A Facebooknak. Tegnap a CNBC hozta le, hogy a Barclays Ross Sandler nevű elemzője szerint a Facebook 3-21 milliárd dollár bevételre is számíthat 2021-ig a saját kriptopénz kibocsátásának eredményeként.

Saját fizetési szolgáltatásának indulásával a világ legnagyobb (2,32 milliárd fő havi aktív felhasználó) közösségi hálózata a hirdetések mellett új bevételi forráshoz jut. Először főleg a nemzetközi utalások olcsóbbá és gyorsabbá tétele lesz a cél a WhatsApp platformon keresztül, de a saját coin felhasználási területeinek hosszú távon csak a fantázia szabhat határt. Nem lennénk meglepve, ha egyes fejlődő országokban a használat könnyebbsége miatt teljesen kiváltaná a körülményes dollár használatot.

2010-ben volt már egy próbálkozása Zuckerbergéknek egy belsős digitális fizetőeszközzel: A Facebook credits főleg a játékokban és egyéb (külső fejlesztésű) appokban történő vásárlást segítette úgy, hogy bankkártyáról lehetett előzetesen kreditet vásárolni, majd használni, míg el nem fogyott. Akkor elméletileg a váltási költségek okozták a problémát, melyet a Facebooknak kellett benyelnie. Mostanra olyan saját mega-appokkal is rendelkeznek, mint az Instagram vagy a Whatsapp, ahol milliárdnyi a user és nem kell külső fejlesztők számára dollárra váltogatniuk a Facebook kriptót.

A Facebook még ebben félévben piacra dobhatja saját kriptopénzét

A Facebook nagybefektetői most biztosan nagyon örülnek, de miért fontos ez a kriptós közösség számára? Még ha a Facebook Coin valamilyen csoda folytán elérhetővé is válik kriptotőzsdéken, több valutás stabil coin lesz, így befektetési céllal nem lesz értelme vásárolni.

Azért, mert felhívja a figyelmet a kriptopénzek értékajánlatára. Már csak az, hogy cryptocurrency-nek titulálják a coint, óriási reklám. Azért is, mert a Fb húzása lépéskényszerbe hozza a konkurenciát, de elképzelhető, hogy egy idő után az összes, magára valamit adó technológiai céget is. Sokaknak ezek közül nem lesz lehetősége 50-100 blokklánc szakembert és PayPal-os ex-igazgatókat felvenni a csapatába. Itt jönnek majd a képbe a “kulcsrakész” blokklánc-kripto megoldásokat kínáló projektek, mint a Waves, az Ontology, Ravencoin és társaik.

És persze ennek a rengeteg céges kriptopénznek kell valamilyen közös, biztonságos cserealap is. Bárcsak ismernénk ilyet. /s

Kereskedéssel vagy kriptopénzekkel kapcsolatos infókért, tippekért és közös ötletelésért csatlakozz a Kripto Akadémia Discordjához! Az XTB kereskedő platfom használatáról készített első videónkat itt találod, a kereskedési alapokat és tudnivalókat összefoglaló ingyenes e-bookjukat pedig itt érheted el.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img