A medvepiacra és a GPU bányászokra épít egy új startup

spot_img

A szórakoztatóiparból egyre nagyobb szeletet harap ki a videójátékok piaca, a számítógépek folyamatos fejlesztése azonban nem olcsó mulatság. Ez és a gyengélkedő kriptopiac adta az ötletet a Vectordash csapatának, akiket most a világ egyik legismertebb “keltető és befektető cége” az Y Combinator vett a szárnyai alá.

A Vectordash havonta 28 dollárért, egy internetes felhőszolgáltatás keretében biztosítaná a gyengébb gépekkel rendelkezők számára, a legújabb játékok futtatásához szükséges erőforrásokat. A csavar az ötletükben, hogy vállalkozásukat nem egy központi szerverparkra, hanem más játékosok vagy éppen kriptopénz bányászok kihasználatlan videókártyáira építenék, akiknek havi 60-100 dollárt fizetnének a hardvereik kapacitásának bérbeadásáért.

A napokban egy videót is közzétettek, amiben egy alapvetően munkára és nem játékra való Mac-en mutatták be a technológiát és futtatták magas felbontás mellett a néhány hete megjelent Apex Legends-et.

Pár éve a Sony is próbálkozott egy hasonló szolgáltatással, de az végül nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket. Ha a medvepiac ellenére továbbra is érdeklődtök a kriptopénzek bányászata iránt, figyelmetekbe ajánlom a Discord csoportunkban néhány nappal ezelőtt létrehozott #bányászat szobát, ahol azóta már több tag is megosztotta velünk a témával kapcsolatos tapasztalatait.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img