Joseph Lubin: 10-20 év, és a világgazdaság nagy része blokkláncon lesz

spot_img

Az Ethereum társalapítója a South by Southwest (SXSW) konferencián beszélt a blokklánc ipar kihívásairól és jövőjéről.

A kriptopénzek és a blokklánc jelenlegi fejlettségi szintjét, növekedési potenciálját az 1983-as email példájával szemléltette: Szerinte akkoriban nem sok “normális” ember próbálkozott elektronikus levél küldésével, és egyelőre napjainkban sem a tömegek játékszerei a blokklánc rendszerek. Egyetért azzal a gyakori kritikával is, hogy a Bitcoin és az Ethereum ma még nagyon nem hatékony, specializált hardverre és rengeteg energiára van szükség a hálózat biztonságos működésének fenntartásához.

Az Ethereum 2.0 érkezését mától 18 hónapra teszi. Ekkor még lehet, hogy csak a testnet lesz éles, de ez már egy sokkal komplettebb, fejlettebb blokklánc rendszer lesz, mely az igényeknek megfelelően skálázódik, és egy nagyságrenddel kevesebb energiát fogyaszt. Egy meshcoin nevű tokenizációs projekten is dolgoznak, mely magánembereknek, kis cégeknek és startupoknak segíthet majd a technológia potenciáljának kiaknázásában.

Szerinte a következő egy-két évtizedben a globális gazdaság 10-szereződni fog a mostani szintről, és az addigra ágakra váló, tehát specializálódó (digitális pénzek, részvények és egyéb pénzügyi termékek, egészségügyi nyilvántartások, közügyek és szavazás, személyes adatok védelme, reklámok, ellátási láncok, eredetiség vizsgálat, energetika, stb.) blokklánc technológia a világgazdaság nagy részét le fogja fedni.

A számunkra legfontosabb kivonatot beágyazva lent, míg a teljes beszélgetést itt éred el.

Az Ethereumot az elmúlt évben a hard forkokkal és a skálázódással kapcsolatos problémák miatt számos kritika érte, sokak szerint a trónkövetelők, a Tron, az EOS, és a kínai NEO is, a nyakára értek. Tény, hogy a Tron és az EOS decentralizált alkalmazásai sokkal több felhasználót vonzanak, mint az Ethereum blokkláncát használók. Az Ethereum ennek ellenére változatlanul a legaktívabb fejlesztői közösséggel rendelkező projekt, jelenleg közel 15 milliárd dolláros kapitalizációval.

Az ETH és a trónkövetelők is a Binance tőzsdén adhatók-vehetők. Kereskedéssel vagy kriptopénzekkel kapcsolatos infókért, közös ötletelésért csatlakozz a Kripto Akadémia Discordjához! Az XTB kereskedő platfom használatáról készített első videónkat itt találod, a kereskedési alapokat és tudnivalókat összefoglaló ingyenes e-bookjukat pedig itt érheted el.

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img