Crypto-blokklánc termékmenedzsert keres a VISA

spot_img

Így múlik el a világ dicsősége: A kriptoszférában jártas, blokklánc technológiai és kriptográfiai ismeretekkel rendelkező termékmenedzsert keresnek a Kínán kívüli világ vezető fizetési szolgáltatójához, az amerikai VISA-hoz.

A hír alig fél évvel azután érkezik, hogy a VISA vezérigazgatója a CNBC egyik műsorában azt nyilatkozta, hogy a kriptopénzek egyelőre nem jelentenek veszélyt cégére, hiszen azok nem fizetőeszközök, csak spekulációs céllal használják őket. Akkor mi is beszámoltunk róla, hogy “ha a következő években úgy alakul a helyzet, hogy [kriptopénzek] a fiat pénzek alternatívái lesznek, a VISA is el fog mozdulni a kriptók támogatásának irányba, hiszen ők minden pénzügyi tranzakció közvetítői (middleman – harmadik fél) akarnak lenni függetlenül attól, hogy milyen pénz felhasználásával történik.

A következő évekből néhány hónap lett. Ha megszalad az elfogadóhelyek száma és a kriptopénzek használata, a VISA hirtelen csökkenő pályán találhatja magát, ezt pedig egy vezető “innovátor” nem engedheti meg magának. Folyamatosan érkeznek banki és nagyvállalati kriptós hírek mellett a mainstream adopciót is előrevetítő fejlemények a nagyvilágból. Külön tetézi a problémát, hogy egyes partnereik kezdik megelégelni a magas kezelési költségeiket és alternatív megoldások után kutatnak:

Az USA legnagyobb supermarket lánca szakít a VISA-val

A pozíciót a vállalat fintech (pénzügyi technológiák) részlege hirdette meg, a termékmenedzser feladata olyan, fintech startupokat célzó VISA termék feljesztése lesz, mellyel a cégek lehetővé tudják tenni ügyfeleik számára a kriptopénzek elfogadását. Még azok, a status quo-t képviselő cégek is, melyek lesajnálják a kriptopénzek és a blokklánc potenciálját, dolgoznak és fejlesztenek a területen, mert nem kockáztathatják meg, hogy végérvényesen lemaradnak. A VISA esetében a mostani lépést egyfajta biztosításnak is tekinthetjük: Ha sikeresek lesznek a kriptopénzek, a korábbi üzleti modelljük és tevékenységük ugyan komolyan megsínyli, viszont pozícióban lesznek, hogy az új világból is megkaparintsanak egy nagy szeletet.

Szintén jól megfigyelhető tendencia az utóbbi egy évből a vállalati blokklánc/kriptopénz megoldások rohamos terjedése, melyeknek ugyan a teljes piacra (az árfolyamokra) nincsen közvetlen hatása, viszont a bizalom növelésében és a “bitcoin a terroristák pénze” tévképzetek lemosásában fontos szerephez jutnak.

Kereskedéssel vagy kriptopénzekkel kapcsolatos infókért, közös ötletelésért, trade tippekért csatlakozz a Kripto Akadémia Discordjához!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img