A kriptopénzek piacára lép a Yahoo! Japan

spot_img

A lassan másfél éve húzódó medvepiac ellenére új belépőket is láthatunk a piacon, a friss hír szerint a fényes jövőre számítók népes táborát erősíti a Yahoo japán leányvállalata is, hivatalos nevén: Yahoo! Japan. Nem saját termékkel, hanem egy befektetésen keresztül lép piacra a keresőóriás, a hatósági engedélyeket már megkapta a Taotao névre keresztelt kriptopénztőzsde, melyben tulajdont vásárolt a japán vállalat.

40% tulajdont vettek meg, a pontos árról nincs információ, a tervek szerint májusban már el is indulhat a platform. Korábbi hírek még arról szóltak, hogy a Yahoo! Japan saját felületet indítva lép be a kriptopénzek piacára, úgy tűnik egyszerűbbnek bizonyult a befektetés.

Nem ez az első tech óriás a szigetországban, aki a kriptopénzek felé fordítja figyelmét, korábban mi is beszámoltunk már a Rakuten megjelenéséről, szintén részt vesz a piacon az SBI Holdings, a Bic Camera is. A “japán Amazon”-ként is ismert Rakutan kétmillió dollárért vásárolt fel egy kriptopénztőzsdét, emellett ő maga is készül az elfogadás bevezetésére.

Bitcoin elfogadóvá válhat a Japán Amazon

A Bic Camera, az ország legnagyobb elektronikai cikk kereskedője BTC elfogadást vezetett be az üzleteiben országszerte. A közeli Dél-Korea tech cégei is hasonlóan viszonyulnak a kriptopénzekhez, valamilyen formában érintett a Samsung, a Hyundai, a népszerű chat applikáció, a Kakao fejlesztője, a Dunamu is.

A japán tech cégek és általában a nagyvállalatok belépése kapcsán az ismert befektési alap, az Andreessen Horowitz egyik alapítója, Ben Horowitz izgalmas magyarázattal szolgált. Szerinte a nagyvállalatok célja egyrészt a stratégiai jelenlét, másrészt egész egyszerűen a nagy megtérülés biztosítása.

Nagy lehetőséget látnak a területben, viszonylag kis összeggel beszállva hosszútávon nagyot nyerhetnek. Emellett – ahogy sokan mások – Horowitz is a számítástechnika és az internet korai éveihez hasonlította a kriptopénzek területét. Véleménye szerint a kriptopénzek sok szempontoból “rosszabbak”, mint az egykori számítógépek és a korai internet, hiszen “lassúak, összetettek és sok minden hiányzik belőlük”.

Viszont rendelkeznek egy olyan tulajdonsággal, amit korábban nem láthattunk, ez nem más, mint a bizalom. A bizalom Horowitz szerint “szupererős”. Nem kell megbíznunk a “Twitterben, a kormányban vagy másokban”, csak a matematikában, ez izgalmas lehetőséget nyit meg a fejlesztők előtt.

Lehetőséget kapnak a “pénz programozására” Horowitz szerint ez olyasmi, amire korábban soha senkinek nem volt lehetősége. A 15 hónapja tartó medvepiac sokak szerint bizonyította, hogy a kriptopénzek területe nem egy múló hóbort, hanem egy komoly jövő előtt álló technológia, mely korai életszakaszában jár még.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img