Robog a tokenizáció: S&P500 index token decentralizált tőzsdéről

spot_img

A Metamask tárcánk használatával decentralizált tőzsdén vásárolhatunk az S&P500 index (gazdasági szempontból legjelentősebb amerikai vállalatok részvényeit követő) mozgását követő USStocks tokent.

A fejlesztő UMA Project a tokent “szintetikus tulajdonjognak” hívja, legnagyobb értékajánlat pedig természetesen az, hogy a világon bárki, aki internethozzáféréssel rendelkezik, részt tud venni az amerikai részvénypiac szárnyalásában (vagy előbb-utóbb masszív zakójában). A USStocks egyelőre csak a DDEX tőzsdén érhető el Dai stabilcoinért, shortolásről nem találtam információt.

Az S&P500 index offline és online brókereknél érhető el, a befektetés minden esetben költséggel, idő befektetéssel, papírok aláírkálásával és szkenneléssel jár. Az amerikai online brókerek is ügyletenként 1-10 dollár körüli jutalékot számítanak, az account össze van kötve a bankszámlával, ahol az utalásnak ismét van költsége. A felületeken történő valutaváltásnak szintén van komoly költsége. Egy olyan befektető esetében, aki mondjuk Afrikában él és “nem bankolható”, óriási lehetőség az, hogy 0 pénz és kevés idő befektetésével akár néhány dollár értékben tud befektetést eszközölni, mely a saját életében és körülményei között nagy változást tud hozni maga és környezete számára.

Circle CEO: “Az internet egy kedves kísérletnek fog tűnni a tokenizációs forradalomhoz képest”

A USStocks az indulást bejelentő blogbejegyzés tanulása szerint még több sebből vérezget, ráadásul biztonsági okokból 8,5%-kal több Dai-t kell lekötni, mint amennyivel a tokenből vásárolnánk. Az igazán fontos az az, hogy a kriptopénzek forradalma a látványos árfolyammozgások és az újabb éves aljra zuhanástól való félelem mellett azért gőzerővel robog, a piac potenciálja szempontjából pedig ez az igazán fontos.

Az S&P500 egyébként látványos, 20%-os emelkedést produkált a karácsonyi nagy pánik után, hamarosan eldől, hogy lesz-e új csúcs a részvénypiacon, vagy tíz év után a medvék tartósabban berendezkednek a barlangon kívüli világban:

S&P500 index a fontosabb támasz és ellenállás szintekkel. Forrás: Tradingview rajzoló

Kriptopénzekkel, árfolyamokkal vagy kereskedéssel kapcsolatos infókért, közös ötletelésért, trade tippekért csatlakozz a Kripto Akadémia Discordjához!

 

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img