Bithumb hack: az internet népe Robin Hoodra gyanakszik

spot_img

Tavaly nyáron az alábbi mondatokkal kezdtem meg a dél-koreai Bithumb tőzsde feltöréséről szóló hírünket:

“Van egy mém a nemzetközi közösségben, ami így hangzik: Load the Korea FUD. Ez nagyjából azt jelenti, hogy ha minden jól megy, akkor afféle kriptós Murphy törvényként biztosan érkezik majd valami rossz hír Koreából, amitől ismét be fog halni a piac. Az elmúlt napok növekedései után menetrendszerűen meg is érkezett a rossz hír. Magyar idő szerint ma hajnalban adtak hírt arról, hogy feltörték az egyik legnagyobb koreai tőzsdét, a Bithumbot.”

És mit ad isten, miközben a Bitcoin pénteken éppen a 2018 januárja óta tartó negatív trendvonal áttörésével volt elfoglalva, szombat hajnalban ismét érkezett egy hír: feltörték a dél-koreai Bithumbot.

Őszintén szólva nem hinném hogy az emelkedés esetleges kudarcát erre az eseményre lehetne majd visszavezetni, de azért vicces ez az egybeesés. A mostani támadás során 13 millió dollárnyi EOS-nak és 6 millió dollárnyi XRP-nek veszett nyoma, a tőzsde által közzétett nyiltkozat pedi arra utal, hogy munkatársaik is részt vehettek az akcióban.

“Vizsgálatunk belső emberek részvételére utaló nyomokra bukkant és ezzel kapcsolatban már felvettük a kapcsolatot az internetbiztonságért felelős minisztériummal (KISA) is.”

A támadó EOS címét azóta is megfigyelik, ezzel kapcsolatban pedig felhívnám a figyelmet arra az érdekességre, hogy sokan a hackernek küldött mikrotranzakciók komment részében kunyerálnak tőle pénzt, mindenféle mondvacsinált okra hivatkozva. LOL?

A tavalyi támadás után egyébként a Bithumb minden áldozatul esett ügyfelét kárpótolta, ez várhatóan most sem lesz másként.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img