Visszaszerezné piaci helyét a Bithumb

spot_img

Dél-Korea egyik legfontosabb kriptotőzsdéje a Bithumb várhatóan egy blokklánc konzorciumnak adja el részvényei 38%-át. Célja, hogy az új befektető segítségével visszaszerezze az ázsiai piacon meggyengült pozícióját.

A Bithumbra az utóbbi évben rájárt a rúd. A biztonsági problémáit kihasználó hekkertámadás 30 millió dollártól fosztotta meg a tőzsdét, ők pedig kénytelenek voltak kárpótolni a felhasználóikat. A dél-koreai hatóságok ráadásul pénzmosásban való részvételért eljárás alá is vonták a tőzsdét. Az sem érintette épp pozitívan a piaci helyzetét, hogy a CoinMarketCap –a legtekintélyesebb listázó oldal, eltávolította figyelt tőzsdéi közül a Bithumbot.

Október 11-én egy blokklánc konzorciummal, a BK Global Constortiummal történt szerződés aláírás a után megindultak az egyeztetések a vállalat 38%-ának adásvételéről, ami kb. 350 millió amerikai dollárt jelent. A vállalat teljes piaci kapitalizációja kb. 880 millió dollár.

Az új részvényes további részleteket nem kívánt elárulni a megegyezésről vagy a Bithumb ismételt felvirágoztatásával kapcsolatban.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img