INATBA: világcégek támogatásával indult el az EU blokkláncot támogató programja

spot_img

Neves világcégek, kriptós startupok és az iparágat támogató szervezetek részvételével tartották meg tegnap Brüsszelben az INATBA, a ‘megosztott főkönyv’ technológiák fejlesztésén és elterjedésén dolgozó szövetség alakuló ülését.

A szervezet amellett hogy az Európai Bizottság, az Európai Befektetési Bank, az OECD és az ENSZ jóváhagyásával is rendelkezik, olyan széleskörű támogatással jött létre, amire más EU-s programok esetében még nem volt példa. Alapítói között ott van például a L’oreal, a Deutsche Telekom, az IBM, a SAP, a Barclays, a DNVGL, a BBVA, a Volksbank és a Repsol is, de ami oldalunk olvasói számára talán még fontosabb lehet, hogy több kriptós projekt, például a Lisk, a Ripple, a Cardano, az Iota, a Ledger, a Maker, a Gnosis, a Quant és az Ethereum Szövetség nevei is ott szerepelnek az alapító okiraton.

Amellett hogy a szélesebb körű elterjedés szempontjából nagyon fontos az iparág, a gazdaság, valamint a politikai élet meghatározó szereplőinek együttműködése, végre azt is elmondhatjuk, hogy a Blockchain Magyarország Egyesület révén hazánk már a kezdetektől képviselteti magát egy releváns és nagy jelentőséggel bíró nemzetközi programban.

Ha Te is részt vennél a jövő építésében, jogász végzettséggel rendelkezel és hozzájárulnál a hazai szabályozási környezet előkészítésének munkálataihoz, jelentkezz az egyesület felhívására:

Jogász kerestetik!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img