Ethereum értékpapír token formájában ad ki kötvényt a Société Générale

spot_img

Az 1864-ben alapított francia Société Générale egy nemzetközi befektetési bank és pénzügyi szolgáltató, Franciaország harmadik, Európa hatodik legnagyobb bankja.

Tegnapi bejelentésük értelmében 100 millió euro értékben bocsátanak ki biztosítékkal fedezett (a kibocsátó csődje esetén előre meghatározott biztosíték áll a kötvény mögött) vállalati kötvényt. A kötvény hitelviszonyt megtestesítő értékpapír. A kibocsátás a FORGE, a Société Générale belsős startupja, valamint a nemzetközi céges blokklánc megoldásokat szállító Consensys közös munkájának eredményeként valósulhat meg.

A cél természetesen a hatékonyság növelése és kiadások csökkentése. A vállalati kötvénykibocsátások jelenleg harmadik feleken keresztül történnek, az értékpapír tokenekkel átláthatóbbá, olcsóbbá és sokkal gyorsabbá válthat a folyamat. A bejelentés szövegében szerepel, hogy ezzel új kibocsátási szabványt kívántak létrehozni, mely nem csak a közvetítők számát csökkenti, de kötvények másodlagos piaci kereskedelmét is leegyszerűsíti.

A nemzetközi kriptós médiában a hírt több helyen megtaláltam, azonban óriási jelentőségéről nem sok szó esik. A 2018-ban világszerte kibocsátott vállalati kötvények összértéke 1,34 ezermilliárd dollár volt. Néhány év alatt ez az egész a blokklánc technológia segítségével bonyolódhat, pusztán gazdasági megfontolásból.

Bitmex: a Bitcoin alapú kötvények kibocsátása és az S&P500 kereskedés bevezetése lehet a következő lépés

A kriptoszféra jövőbeli céges kötvénykibocsátásaival kapcsolatban korábban a következőket nyilatkozta a Bitmex CEO: “Például a Bitmex kibocsáthat egy 30 napra szóló kötvényt, aminek a kamata tükrözni fogja a szektor belénk vetett bizalmát, de megtehetné ezt a Coinbase és a Kraken is. Valószínűleg nincs szükségük a pénzre, de a jó hírnév számukra is fontos lehet. Stabilan működő cég vagyok? Ha igen, akkor igyekszem megtartani a rólam kialakult képet és a piacon elért pozíciómat, amiért fizetni is hajlandó vagyok.”

A szabályozási keretek kialakítása után ez hasonló módon, nagy részt automatizáltan történhet a cégek esetében. Mennyivel egyszerűbb egy fix kamatozású tokenkibocsátás során tőkét bevonni – akár az egész világról – mint banki hitelekkel szenvedni és az alapkamat változásai miatt aggódni. Kedvenc márkád egy termékfejlesztésre tőkét vonna be, megteheti néhány százalék hozam ajánlásával, biztosított módon, akár közvetlenül a hozzád hasonló, befektetés iránt érdeklődő fogyasztók segítségével.

A piaccal, kereskedéssel vagy kriptopénzekkel kapcsolatos infókért, tippekért és közös ötletelésért csatlakozz a Kripto Akadémia Discordjához!  Ha képbe kerülnél a kriptopénzek értékajánlatával, vásárlás vagy komolyabb befektetés előtt végezd el a Kriptosuli Ingyenes (online) kurzusunkat!

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img