8 óra kripto, 8 óra pihenés, 8 óra szórakozás

spot_img

Az elmúlt 10 évben rengeteg korai kriptopénz befektető vált dollármilliomossá. Nekik hétköznapi értelemben véve valószínűleg már soha többé nem kell dolgozniuk, ezért ma, a munkaerőpiac halottaiként rájuk fogunk emlékezni. Kezdjük is rögtön Erik Finmannel, akinek történetét 2017-ben szinte valamennyi nagyobb nemzetközi híroldal feldolgozta.

Erik 12 éves korában kapott $1000-t a nagymamájától, amiből testvére javaslatára először Bitcoint vásárolt, később pedig egy okató oldalt is létrehozott, amit szintén Bitcoinért cserébe (300 BTC) adott tovább. Annak ellenére, hogy 2017 végén már több mint 6 millió dollár értékű kriptopénzzel rendelkezett, ezek jó részét nem tartotta túl sokra. A Bitcoint  például halottnak nevezte, míg a Litecoinról azt mondta, hogy “olyan mint a Nap egy perccel azelőtt, hogy lebukna a láthatáron.”

Ugyancsak jókor volt jó helyen Kingsley Advani, aki szó szerint mindent egy lapra tett fel. A 24 éves srác 2017 nyarán az összes megtakarítását ($34 000) kriptopénzekre költötte, ami 6 hónappal később egy meghívót jelentett számára a milliomosok klubjába. Idejét azóta utazgatással, tanácsadással és a blokklánc után következő nagy dobás keresésével tölti.

Kingsley Advani

Szintén fiatalon csapott bele a lecsóba Eddy Zillan, aki 15 éves korában ismerkedett meg a kriptopénzekkel. Első befektetése az Ethereum volt, amiből kezdetben ugyan csak 100 dollár értékben vásárolt, de mivel az árfolyam azon a napon éppen 10%-kal emelkedett, nem volt nehéz észrevennie az ebben rejlő lehetőségeket. Miután zsebpénzét az ezt követő években folyamatosan kriptókra váltotta, a történet vége az ő esetében is egy hétszámjegyű bankszámla lett. A 19 éves srác jelenleg 250 dolláros órabérért ad kriptopénz befektetési tanácsokat.

Eddy Zillan

A srácoknál már két nagyságrenddel nagyobbat szakított a Coinbase legelső alkalmazottja Olaf Carlson-Wee, aki 2013-2016 között fizetését mindvégig kriptopénzekben vette fel. Vagyonát a 2017-es csúcs környékén 300 millió dollárra becsülték.

Olaf Carlson-Wee

De még ő is kispályásnak számít Barry Silbert mellett, aki az általa alapított Digital Currency Group-on keresztül végzett befektetéseinek köszönhetően, 75 kriptopénzekhez köthető vállalkozásban rendelkezik érdekeltséggel. Ez nagyjából 300 milliárd dolláros vagyont jelent. Többek között övé az egymillió Bitcoint felhalmozó Grayscale befektetési alap, a Coinbase és az egyik legnagyobb kriptós szakportál, a Coindesk is.

Saját altcoinjait hozhatja helyzetbe a Coinbase tulajdonosi köre

Ha szeretnél Bitcoint, Ethereumot vagy Litecoint vásárolni, azt a legújabb magyar szolgáltató, a Coinmixed weboldalán is megteheted.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img