Ledger CEO: A Binance hack napján megduplázódtak az eladásaink

spot_img

Pascal Gauthier, a Ledger vezérigazgatója a New York-i Atomic Swap konferencián beszélt a 40 millió dolláros, 7000 BTC-s Binance hack hatására megugró rendeléseikről.

“Meghackelték a Binance-t, a hack napján pedig megduplázódtak az eladásaink.” A beszélgetés témája a tőzsdei vs. saját tárolás volt, ahol Gauthier kifejtette, hogy a tőzsdéknél a legnagyobb probléma pont a privát kulcsok tárolásának kérdése. Szerinte az, hogy még a sokáig bevehetetlen Binance-t is sikerült sikeresen támadni, jól mutatja, hogy milyen kiforratlan még a piacot támogató technológia. A biztonság a százmilliárd dollárosról ezermilliárdos nagyságrendű kapitalizáció felé kacsintgató kriptopiac legfontosabb alapillére.

A Ledger cég több harveres kriptopénz tárcát is gyárt, ezek közül a legnépszerűbb (és legolcsóbb) a Ledger Nano S, melynek eladásai már tavaly ősszel elérték az 1,3 millió darabot.

Korábban beszámoltunk róla, hogy komoly Samsung befektetés érkezhet a céghez, mely lehetővé teszi nekik, hogy a profit mellett a kutatás-fejlesztésre, a letétkezelői üzletáguk fejlesztésére, és piacvezető szerepük megőrzésére fókuszáljanak:

2,6 millió eurót fektet a Samsung a Ledger tárcát gyártó cégbe

Kevésbé ismert altcoinokkal kereskedők számára ismerős lehet az új-zélandi Cryptopia tőzsde, és lassan fél éve tartó kálváriája. Egy hack után először helyreállították az oldalt és a kereskedést, majd néhány napja sajtóközleményben jelentették be az üzemeltetők, hogy felszámolási eljárást kezdeményeztek maguk ellen. A tőzsde oldalára érve a közlemény szövege fogad, amely értelmében a Grant Thornton cég illetékesei előbb-utóbb felveszik a kapcsolatot az ügyfelekkel a bennragadt javaik kiosztásával/elosztásával kapcsolatban, bár itt érdemes megjegyezni, hogy talán egyszerűbb lett volt a kiküldési lehetőséget nyitva hagyni.

Nem meglepő tehát, hogy több kriptós véleményvezér is azt javasolja, hogy amint a kriptopénz portfóliónk összege eléri a Ledger Nano S árának 10-szeresét (Jelenleg 190k+ HUF), érdemes beszerezni egy hardver tárcát, mert a tőzsdei tárolás még a legnépszerűbb és legbiztonságosabbnak gondolt platformokon is rizikós.

Kereskedéssel és kriptopénzekkel kapcsolatos infókért, tippekért, közös ötletelésért csatlakozz a Kripto Akadémia Discordjához!  Ha képbe kerülnél a kriptopénzek értékajánlatával, vásárlás vagy komolyabb befektetés előtt végezd el a Kriptosuli Ingyenes (online) kurzusunkat!

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img