5 millió havi aktív felhasználónál a Dlive decentralizált streaming platform

spot_img

A Nikkei Asian Review értesülései szerint komoly, 67%-os növekedést hozott a tavasz a Dlive platform aktív streamereinek és felhasználóinak körében. Az ugrást többek között a világ legnépszerűbb videós tartalomgyártójaként ismert PewDiePie áprilisi szereplése okozhatta, mely során 50.000 dollárnyit osztott szét a felületem használt “Lino points” fizetőeszközből.

A márciusi 3 millió usertől és 35.000 streamertől kettő hónap alatt sikerült 5 millió havi aktív felhasználóig és 70.000 tartalomgyártóig jutni. A fejlődés ütemét egy még 2018 elején lezajlott 20 millió dolláros tőkebevonásból igyekeznek fenntartani az amerikában tanult kínai származású alapítók. A decentralizált Dlive a Lino Network nevű blokkláncot használja. A platform fő értékajánlatát a Lino points tokenen keresztül valósítja meg, mely természetesen nem más, mint hogy több pénz maradjon a tartalomgyártóknál, és a nézőknek is megérje a kedvenc streamereit támogatni.

PewDiePie: blokklánc alapú videós oldalon streamel tovább a világ első számú videósa

A nagy kompetitor az Amazon által 2014-ben közel egymilliárd dollárért megvásárolt Twitch, mely átlagosan napi(!) 2,2 millió streamerrel és 15 millió nézővel rendelkezik. A Twitch a tartalomgyártók által begyűjtött adományok és feliratkozási pénzek 50%-át teszi zsebre, a nézőknek pedig nem fűződik anyagi érdeke a platform használatához.

A Dlive nem von le százalékot, és nincsen havidíj sem, egyedül a Lino tokenek fiatra váltásakor van kezelési költség. A platform alapítóinak elmondása szerint egy tartalomgyártó 3-5x annyi pénzt tarthat meg a Dlive-on streamelve, mint Twitchen. Kérdés, hogy ezt a komoly, és vonzónak tűnő különbséget tudják-e sikeresen kommunikálni a Twitch-re és YouTube-ra szokott potenciális felhasználóik felé. A Dlive jól néz ki, a streamek képminősége remek, de első ránézésre például nehezen érthető a főoldalon a “Creators on the Rise” mező. A bejegyzés írásakor az oldalon a legnézettebb steamet épp 317-en nézik, míg Twitchen 21.200-an.

Kereskedéssel és kriptopénzekkel kapcsolatos infókért, tippekért, közös ötletelésért csatlakozz a Kripto Akadémia Discordjához!  Ha képbe kerülnél a kriptopénzek értékajánlatával, vásárlás vagy komolyabb befektetés előtt végezd el a Kriptosuli Ingyenes (online) kurzusunkat!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img