Kriptotőzsdék globális látogatottsága: Élen az USA és Japán

spot_img

A The Block fél éven keresztül elemezte a 48 legnépszerűbb kriptotőzsde oldalának forgalmát, az eredményeik alapján az érdeklődők fele mindössze öt országból (USA, Japán, Dél-Korea, Indonézia, India) érkezik. Népességarányosan a legaktívabb országok Szingapúr, Dél-Korea és Svájc.

Az USA az össz forgalom 24,5%-át adja, második Japán messze lemaradva, 10%-kal. Kína mindössze 4%-ot produkált, ami akár meglepő is lehet annak fényében, hogy 2017 őszén az ország betiltotta a hazai kriptopénz tőzsdéket, a külföldiek elérését pedig blokkolja. Két hete egy Bank of China vezető tisztségviselő azt nyilatkozta, hogy bitcoin birtoklása nem illegális, ahogy magánemberek közötti alkalmi csere sem.

Kriptotőzsdék össz látogatószámának eloszlása országok szerint

Gazdagabb országokból nagyobb forgalmat tapasztaltak az emlemzés készítői, ez pedig azt mutatja, hogy a “világ legnagyobb vagyon újraelosztása” azért leginkább azon régiókban osztja újra a vagyont, ahol megvan a kellő tőke, információ és infrastruktúra a betárazáshoz. A magas amerikai értékhez az is hozzájárulhatott, hogy a tiltott országokból VPN igénybevételével kereskednek az leleményes érdeklődők, akik így torzítják az eredményeket.

A kínai tiltás komolyságáról egyébként sokat elmond egy tegnapi Binance tweet, amelyben a huszonmilliós Chongqing kriptós meetupjának képeit láthatjuk. Ha a bányászat betiltását is ennyire veszik komolyan a helyiek, akkor egyelőre nem kell aggódnunk/örülnünk a kínai számítási kapacitás kiesése miatt.

Apropó Binance: Tegnap számoltunk be róla, hogy a jelenleg legnagyobb valós forgalmú, és legnépszerűbb kriptotőzsde új, decentralizáltként reklámozott platformja 28 ország (köztük az USA) IP-jeit fogja blokkolni. A VPN szolgáltatók a kriptopénzek térnyerésével egyre boldogabbak lehetnek.

Kereskedéssel és kriptopénzekkel kapcsolatos infókért, tippekért, közös ötletelésért csatlakozz a Kripto Akadémia Discordjához!  Ha képbe kerülnél a kriptopénzek értékajánlatával, vásárlás vagy komolyabb befektetés előtt végezd el a Kriptosuli Ingyenes (online) kurzusunkat!

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img