Voatz: Blockchain szavazó app 7 millió dolláros befektetéssel

spot_img

Sajtóközleményben osztotta meg a világgal a Voatz alkalmazás fejlesztője, hogy 7 millió dolláros befektetést vontak be a Medici Ventures jóvoltából.

A Voatz blokklánc alapú szavazó platformot fejleszt, mellyel a felhasználók főleg helyi szavazásokon adhatják le voksaikat telefonjuk vagy tabletjük segítségével. A biometrikus azonosítást használó alkalmazás a titkosított szavazatokat blokkláncon tárolja, ezzel pedig lehetővé teszik azt, hogy a leadás pillanatától kezdve lehetetlen legyen belenyúlni az eredményekbe.

A mobil eszközökön futó alkalmazás kényelmes és biztonságos szavazást tesz lehetővé az otthon kényelméből. A szavazást bonyolító szervezetek vagy önkormányzatok ráadásul pénzt takarítanak meg, hiszen például a képen látható mobil szavazóállomások, vagy a mozgó urnák szükségtelenné válnak.

A befektetést a platform fejlesztésére fordítják, valamint teszt projekteket indítanak az Egyesült Államokban és külföldön. Nem csak országgyűlési és önkormányzati választásokra, népszavazásokra használható a rendszer, bármilyen cég, szervezet, alapítvány, oktatási intézmény vagy politikai párt tudja használni a Voatz platformot, ha szavazást kell bonyolítania. Első éles üzemük során pont a denveri önkormányzati választásokon tudták külföldön élő katonák leadni a szavazataikat.

Itthon is mennyivel egyszerűbb lenne, ha átjelentkezés, 4 órás sorbanállások helyett mobilról el tudnák intézni a polgárok, amit megkövetel a haza. Ugyanez persze igaz a körülményes, külképviseleti szavazatok esetében is. A Voatz-hoz hasonló alkalmazások elterjedésével, pusztán gazdasági megfontolásból, előbb-utóbb talán itthon is bevezetésre kerülhet egy hasonló rendszer.

Kereskedéssel és kriptopénzekkel kapcsolatos infókért, tippekért, közös ötletelésért csatlakozz a Kripto Akadémia Discordjához!  Ha képbe kerülnél a kriptopénzek értékajánlatával, vásárlás vagy komolyabb befektetés előtt végezd el a Kriptosuli Ingyenes (online) kurzusunkat!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img