Megütöttük a 11 000 dollárt, merre tovább?

spot_img

Magyar idő szerint péntekről szombatra virradó éjjel a BTC árfolyama elérte a 10 000 dolláros, lélektani határt, sőt, egészen 11 000 dollárig száguldott. A mögöttes okok sokrétűek, bizonyára szerepet játszik az, hogy a piaci ciklusban megütöttük már az alját, itt volt az ideje, hogy elinduljunk felfelé, az elmúlt hetek során ez meg is történt, most pedig el kellett érkeznie a tízezres határ átlépésének is.

Sokak szerint Trump, és Kína kereskedelmi hadakozása is hat a BTC árfolyamra, hiszen a diverzifikáció jegyében sokan biztos, ami bizonytalan alapon a tőkéjük egy részét bitcoinba fektetik. Persze a jó öreg FOMO is jelen van, amint egy kicsit is meglódulnak az árfolyamok, sokan érzik úgy, hogy ebből kár lenne kimaradni, ez persze tovább hajtja felfelé az árfolyamot.

Jelentősége van a 2019 során eddig érkező, az elterjedésről beszámoló újabb, és újabb kedvező híreknek, az adoptáció úgy tűnik megállíthatatlanul zajlik. Hallhattunk az elmúlt hónapokban a Nike kriptopénzéről, arról, hogy az argentin tömegközlekedési vállalat, a legnagyobb japán vasúttársaság is kriptopénz elfogadóvá válik, egyebek mellett.

Just do it: a kriptopénzek piacára készül a Nike

A kérdés csak az, hogy merre megyünk tovább, hamar visszakorrigál-e a BTC, vagy meg sem állunk 15 000-ig, netán elérjük, meg is haladjuk a 2017-es All Time Hight-t. Utóbbitól még messze vagyunk, hiszen ehhez 200%-os növekedésre lenne szükség, ez még egy kriptopénz számára is nehezen teljesíthető, legalábbis néhány hét alatt mindenképp.

A Gemini kriptopénztőzsde társalapítója, Tyler Winklevoss június 19-én megjelent tweet-je szerint ha megütjük a tízezret, akkor meg fogjuk ütni a tizenötezret is, Thomas Lee, a Fundstrat elemzője szerint a FOMO erőteljesen jelentkezik tízezer felett, pillanatok alatt eljutunk húszezerre, majd öt hónapon alatt egészen negyvenezer dollárig száguldunk.

Az mindenesetre biztos, hogy a bull-run megindult, a kérdés csak az, hogy meddig jutunk el. Az eddigi bull-runok során jellemző volt a higher-low jelensége, a ciklus lejtmeneti szakaszában magasabb pontokra érkeztünk vissza, mint ahonnan elindult az adott ciklus felfutása. Könnyen lehet, hogy ez a mostani felfutás után is teljesülni fog.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img