Ez nem hold…

spot_img

A kriptopénzek világában sokan vágynak arra, hogy eljuthassanak a holdra, a tudomány mai állása szerint azonban az igazi gazdagság eléréséhez ennél kicsivel tovább kell utaznunk. Egészen pontosan a Mars és a Jupiter szomszédságáig, ugyanis valahol errefelé billeg a Psyche 16 névre keresztelt aszteroida, ami a NASA szakemberei szerint egy színtiszta fémekből álló szikladarab.

Hogy miért is olyan fontos számunkra ennek a kavicsnak a létezése? Azért, mert 2026-ban az amerikai űrügynökség egy expedíciós egysége landolhat majd annak a felszínén, hogy megvizsgálja a pontos összetételét, amivel egy ma még talán tudományos fantasztikumnak tűnő új iparág, az űrbányászat megszületését is megalapozhatják.

Egy kanadai aranybányász vállalat vezetője szerint, a Psyche 16-ból potencionálisan kinyerhető több ezer billiárd dollárnyi nyersanyag ideszállításával azonnal összeomlana bolygónk árupiaca, ugyanis a jelenleg csak nagy nehézségek árán kinyert fémek (beleértve az aranyat is) onnantól kezdve gyakorlatilag korlátlan mennyiségben álnának rendelkezésre.

A nemzetközi sajtót az elmúlt nap körbejáró hír kapcsán, a kriptós közösségi oldalakon már be is indul a spekuláció, hogy az egyesek által a bitcoin riválisának tekintett arany egy csapásra válhat az értéktárolás eszközéből értéktelen kődarabbá és hogy az időt leszámítva egyedül a bitcoin az egyetlen véges számmal és valódi értékkel rendelkező dolog az egész világegyetemben.

Akár osztjuk ezt a nézetet, akár nem, az űrbányányászat valós beindulásáig és az arany összeomlásáig azért még elég sokat kell majd várnunk. A brit Királyi Csillagászati Társaság professzora szerint akár 25-50 évet is. A bitcoinnak tehát addig is önerőből kell boldogulnia és megpróbálnia legalább akkora szeletet kiszakítania a világgazdaságból, mint amennyivel most az arany rendelkezik. Ha ez sikerülne neki, 1 BTC árfolyama valahol 300 000 és 400 000 dollár (85 – 110 millió Ft) körül alakulna.

Ha forintért szeretnéd megvásárolni a legtutibb dolgot az egész világegyetemben, látogass el a Coinmixed weboldalára.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img