30% korrekció a júniusi csúcsról. Merre tovább?

spot_img

Ma reggelre a BTC/USD árfolyam elérte a 9700$ körüli értéket, ezzel pedig 30% visszahúzódásnál jár a június 26-ai csúcsról. Az árfolyam épp a február óta támaszként funkcionáló 200-as mozgóátlagot ostromolja a 4 órás grafikonon:

BTCUSD 4hr grafikon a Bitstamp tőzsde adatai alapján. Forrás: Tradingview

A 2017-es vásárlói piac során számos alkalommal zajlott 30-40% közötti visszahúzódás a lokális csúcsokról, így egyelőre nincs okunk félni a medvék visszatértétől. A 4 óráson a fent említett támasz elesésével megnyílna az út a 40%-os korrekció felé, mely 8300$ környékén érné el a kerek értéket:

Elemzői körökben sokan várják a korrekciót egészen a 21 heti mozgóátlaghoz. Ez jelenleg 7300$-nál található, ami már 46-7% mínuszt jelent. Az érvelés itt főleg a 2019. május-júniusi “túl” meredek emelkedésre alapoz, mely szerint az akkumulációs zónából fenntarthatatlan tempóban történő kirobbanás után a szokványostól eltérő mértékű korrekció is következik, hiszen vissza kell térnünk a normális állapotba.

21 hetes mozgóátlag görbéje támaszként funkcionált a 2017-es emelkedés során. A százalékos értékek a visszahúzódásokat mutatják, összesen 1 (2016 szilveszter) + 5 darabot az év során

A 2017-es történések biztosan nem fognak ugyanúgy megismétlődni, de támpontokat nyújthatnak személyes stratégiánk kialakításához. Óvatosságra inthet, hogy a piaci szereplők egyre magabiztosabban beszélnek 100 000 dolláros árfolyamokról, nagyon keveset olvasni arról, hogy van esélye az 5800 vagy a 3000$ körüli szint újbóli meglátogatásának.

Ha profi kereskedőktől értesülnél kereskedéssel és kriptopénzekkel kapcsolatos infókról, tippekről, csatlakozz a Kripto Akadémia Discordjához!  Ha képbe kerülnél a kriptopénzek értékajánlatával, vásárlás vagy komolyabb befektetés előtt végezd el a Kriptosuli Ingyenes (online) kurzusunkat!

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img