Autós hardver tárcán dolgozik a Daimler

spot_img

Blogbejegyzésben jelentette be a specializált hardver tárcák fejlesztésével foglalkozó Riddle&Code, hogy a világ egyik legnagyobb autógyártója, a Daimler AG a stuttgarti Start-up Autobahn rendezvényen leplezte le az együttműködésük gyümölcseként készülő autós hardveres (crypto) tárcát.

Az 1500 újságíró és szakember részvételével zajlott eseményen az együttműködés céljáról és a termék hosszú távú víziójáról is beszámoltak: A környezeti elemekkel folyamatos kapcsolatban álló eszköz megmásíthatatlan módon rögzíti a jármű futási adatait, szenzorainak visszajelzéseit. Automatikusan kommunikálhat fizetőkapukkal, parkolókkal és más járművekkel, legyen szó ember vagy szoftver által vezetett eszközökről.

A jármű adatainak naplózása segít a karbantartások ütemezésében, az eredetiség és előélet vizsgálatában, valamint személyre szabott biztosítási ajánlatok készítésében. Az egyik legfontosabb felhasználási terület első lépésben a luxusautók, céges autó-, busz-, és kamionflották kezelése lesz, hiszen itt óriási mennyiségű adat és futáskilométer áll rendelkezésre az optimalizációhoz, és így a megtakarításhoz.

Hosszú távon az autómegosztók globális elterjedésére, és az önjáró autók forradalmára építenek: Önjáró autók egymás, és a környezet elemei közötti blokklánc tranzakciói végtelen potenciált jelentenek. Képzeljünk el egy világot, ahol az autónk jelzi az esedékes szervízt, beszerzi hozzá a megfelelő alkatrészeket és kiegészítéseket, automatikusan (vagy egy telefonos koppintásos jóváhagyásra) fizet a kapuknál és parkolóhelyeken. Aztán ha eljön az idő, elmegy és leszervizelteti magát, amíg dolgozunk. Tesla, hallod ezt?

Itthon is vannak az automatizáció, és a közlekedés határterületén területen dolgozó startupok, ilyen például a parkolással foglalkozó Automata Parkolás.

A cégek egyelőre még dolgoznak a megfelelő monetizációs modell kidolgozásán, de havidíjas vagy tranzakció alapú szolgáltatásra számíthatunk, melyet a Daimler autóiban akár alapértelmezettként elérhetővé tehetnek a jövőben. A Daimler egyébként erre is számít hosszú távon: Az adatok módosíthatatlan volta, valamint az, egy-egy gépjármű teljes története elérhetővé válik, mind a hatóságok, mind a mobilitási szolgáltatók életét sokkal könnyebbé teszi majd, ezért pedig akár kötelezővé is válhat a jövőben az autók “fekete doboza”.

Ha profi kereskedőktől értesülnél kereskedéssel és kriptopénzekkel kapcsolatos infókról, tippekről, csatlakozz a Kripto Akadémia Discordjához!  Ha képbe kerülnél a kriptopénzek értékajánlatával, vásárlás vagy komolyabb befektetés előtt végezd el a Kriptosuli Ingyenes (online) kurzusunkat!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img