Kriptopénzügyek | több száz hagyományos pénzintézetről derült ki, hogy spot Bitcoin ETF tulajdonos

spot_img

Rövid híreink a kriptopénzügyek világából. Lending hírek, hitelek, hitelezések, kripto kihelyezések, kriptopénz szolgáltatók és tőzsdék által kibocsátott kártyák rövid híreit foglaljuk össze, rövid nemzetközi kriptopiaci összefoglalóval. Lássuk mi történt az elmúlt napokban!

Bybit

  • A második legnagyobb kripto tőzsde 20 000 dollárt oszt szét azok között, akik május 28-ig kipróbálnak egy általa támogatott blokkláncon futó játékot. A Bybit legújabb promóciója a Mantle hálózaton futó Catizen játék tesztelésére ösztönöz.
  • A Bybit egy Launchpool keretében teszi lehetővé, hogy felhasználói egy most induló kriptovaluta tokenjeit megszerezzék. A Notcoin (NOT) a világ egyik legtöbb felhasználójával rendelkező kriptopénze és szorosan kapcsolódik a jelenleg 10. legnagyobb kripto project, a Telegram közösségi oldal TON néven futó kriptopénzéhez. 

Nexo

Hatodik születésnapja alkalmából 12 millió dollárt oszt ki a bankkártyás kripto fizetési lehetőséget is támogató Nexo. A július 7-ig tartó Nexo Hunt keretében a platform szolgáltatásainak használatáért lehet pontokat szerezni, amiket a promóciós időszak végén összesítenek, és a résztvevők számától függően / arányosan 12 millió dollár értékű Nexo tokenre váltva osztanak ki a résztvevőknek.

Binance

Amikor a Binance beleegyezett, hogy egy 4 milliárd dolláros kártérítés megfizetéséért cserébe az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériuma (DoJ), az Árutőzsdei Határidős Kereskedelmi Felügyelet (CFTC), a Pénzügyi Bűncselekményeket Ellenőrző Hatóság (FinCEN) és a Külföldi Befektetési Eszközöket Ellenőrző Hivatal (OFAC) ejtik a tőzsde ellen folytatott eljárásaik során felmerülő vádakat, beleegyezett abba is, hogy két kormányzati ügynökség ellenőröket nevezzen ki a váltó működésének megfigyelésére.

Layer Zero

A LayerZero-t vezető Bryan Pellegrino egy közösségi médiás bejegyzésben közölte, hogy már 100 000 kripto tárca tulajdonosa jelezte, hogy csalt az airdropjuk során. A LayerZero által fejlesztett szolgáltatás az elmúlt két év egyik legjobban farmolt kripto airdropja volt, amit valamikor június elseje után fognak szétosztani.

Piaci zanza

  • A Deutsche Bank elemzői egy olyan jelentést tettek közzé, amely szerint a legtöbb stabilcoin, köztük a Tether is, valószínűleg meg fog bukni az átláthatóság hiánya és a spekulatív érzelmekkel szembeni sebezhetőség miatt.
  • Most már biztosan kijelenthetjük, az intézményi befektetők itt vannak! Az elmúlt héten kiderült, hogy az Egyesült Államok legnagyobb bankjainak mérlegében is megtalálhatóak a spot Bitcoin ETF-ek. Az eddig patkányméregnek titulált bitcoin, ezek szerint nem is annyira az, mint aminek próbálták beállítani.
  • A bitcoinbányászok számos módot találtak arra, hogy a Bitcoin környezetbarátabbá és fenntarthatóbbá váljon. Ennek egyik ékes példája a bitcoinbányászatból származó hőenergia fűtésre történő felhasználásának a koncepciója, amely az elmúlt években egyre nagyobb lendületet vett. 
  • A bitcoin árfolyama 4.5%-os emelkedéssel indította a hetet, de ezzel valójában csak a múlt héten pénteken elszenvedett ugyanekkora mértékű esést dolgozta le. Kedden és szerdán (14:30) két fontos esemény, az amerikai inflációs adatok (PPI, CPI) közzétételei voltak hatással az árfolyam alakulására, melyek a hagyományos és kripto piacokon is nagyobb kilengéseket idéztek elő.
  • Az argentin állam tulajdonában lévő YPF energiaipari vállalat partnerkapcsolatba lépett a Genesis Digital Assets (GDA) bitcoinbányász vállalattal, hogy fáklyázandó gázzal működő bitcoinbányász telephelyeket építsenek ki a latin-amerikai országban. 
  • A japán befektetési és tanácsadó cég, a Metaplanet azután került a múlt héten a címlapokra, hogy közel 20 BTC-t vásárolt. A cég kincstári BTC állománya 117.7 darabra nőtt. A vállalat nyilatkozata szerint tovább fogják folytatni a bitcoin felhalmozást, valamint elsődleges tartalék eszközállományként fognak ezután tekinteni a legnagyobb kriptovalutára.
  • Kínában javában zajlik a helyi központi banki digitális valuta (CBDC) teszt programja. Az ebben részt vevő helyi állampolgárok, akik fizetésüket a digitális jüanban kapják azonban úgy tűnik nem bíznak meg a fizetőeszköz új formájában.
  • A hatalmas bitcoin állományáról híres MicroStrategy (MSTR) cég bekerült az MSCI World Indexbe, amely 23 fejlett piac nagy és közepes kapitalizációjú vállalatait tömöríti. A vállalat a világjárvány idején került a címlapokra azzal, hogy készpénztartalékának nagy részét bitcoin vásárlására fordította. Jelenleg 214 400 BTC-t birtokol, átlagos bitcoin vásárlási ára, pedig 35 180 dollár.  
  • Ez történt szerdán: 162 millió dollár értékben birtokol spot Bitcoin ETF-eket Wisconsin állam, El Salvador több száz bitcoint bányászott ki az elmúlt három évben, 64 hónapra ítélték a Tornado Cash fejlesztőjét és az Egyesült Államok biztonsági kockázatokra hivatkozva felszámolt egy kínai tulajdonban lévő kriptobányász telephelyet.
  • A bitcoin árfolyama szerda este 9.75%-kal volt magasabb a hétfői mélyponthoz képest. Az emelkedés három fontosabb eseménynek volt köszönhető. Egyrészt a keddre és szerdára behanangozott inflációs adatközlés okozott kilengéseket az árfolyamban. Bár a keddi (PPI) elmaradt a várakozásoktól, a fontosabbnak tartott szerdai (CPJ) statisztikák szerint enyhe javulás tapasztalható és több havi emelkedés után ismét csökkenni kezdett az infláció.
  • Az ausztrál spot Bitcoin ETF lázt kihasználva a Coinbase is szemet vetett az ausztrál magánnyugdíj vagyonra. Olyan személyi szolgáltatásokat fejleszt, amelyek potenciálisan illeszkedhetnek a 600 milliárd dollár értékű magánnyugdíj szektorba és kihasználja a kriptotermékek feletti kielégítetlen keresletet.
  • A világ legnagyobb elszámolási rendszere, a Letéti Vagyonkezelő és Elszámoló Társaság  (Depository Trust and Clearing Corporation – DTCC) és a Chainlink több nagyobb pénzintézmény közreműködésével sikeres kísérleti programot (Smart NAV) hajtott végre az Egyesült Államokban a hagyományos pénzügyi alapadatok digitalizálásának területén.

Jó, ha tudod!

Megelőzheti a Solana az Ethereumot?

Cointhunter élő stream

Hasznos cikkek

Hasznos linkek

Ha kipróbálnád az alábbi bankkártyák egyikét az alábbi linkek valamelyikével igényelhetsz egyet:

Ha kriptovalutáidat biztonságban szeretnéd tudni, az általunk is használt és letesztelt hardver tárcákat ajánljuk: 

Érdekelnek a kriptopénzügyek? Legyél Te is VIP tag a Discord csatornánkon! Még több hírre, információra vágysz? Iratkozz fel YouTube és TikTok csatornánkra! Ha pedig segítőkész és informatív kripto közösségre vágysz, látogass el Discord csatornánk valamennyi szobájába. Ne felejtsd el, a Kripto Akadémia ingyenes, kriptopénzekkel foglalkozó email tanfolyamára, a KriptoSulira feliratkozva könnyedén elsajátíthatod a kriptopénzek világának alapjait.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img