Újabb spot Bitcoin ETF tulajdonosokat köszönthetünk

spot_img

Most már biztosan kijelenthetjük, az intézményi befektetők itt vannak! Az elmúlt héten kiderült, hogy az Egyesült Államok legnagyobb bankjainak mérlegében is megtalálhatóak a spot Bitcoin ETF-ek. Az eddig patkányméregnek titulált bitcoin, ezek szerint nem is annyira az, mint aminek próbálták beállítani.

Az elmúlt hét elején a Susquehanna International Group pénzügyi jelentése indította a sort, amelyben az állt, hogy 1,8 milliárd dollár értékű Bitcoin ETF van a birtokában. Azóta a spot Bitcoin ETF birtokosok sora olyan illusztris hagyományos pénzügyi intézményekkel bővült, mint például a Wells Fargo és a JPMorgan Chase.

Amerika harmadik legnagyobb bankja, a Wells Fargo legnagyobb részt Grayscale Bitcoin ETF-et birtokol (GBTC), de rendelkezik ProShares Bitcoin Strategy határidős részvényekkel, bitcoinbányász részvényekkel (Bit Digital), sőt egy Bitcoin ATM üzemeltető cég részvényeivel (Bitcoin Depot Inc.) is. 

A SEC-hez május 10-én benyújtott beadványában az USA legnagyobb bankja, a JPMorgan Chase is arról számolt be, hogy nagyjából 760 000 dollár értékű részvényt birtokol ProShares Bitcoin Strategy ETF-ben (BITO), BlackRock iShares Bitcoin Trust-ban (IBIT), Fidelity Wise Origin Bitcoin Fund-ban FBTC), Grayscale Bitcoin Trust-ban (GBTC) és Bitwise Bitcoin ETF-ben. Ezenkívül a bank szintén érdekelt a Bitcoin Depot-ban, 47 000 dollárral, ami 25 021 részvényt jelent. 

A történelem egyik legrégebbi bankárcsaládjának, a Rothschild-ok negyedéves jelentésében is megjelentek a spot Bitcoin ETF-ek. A családról már eddig is tudtuk, hogy bitcoin tulajdonosok. A Rothschild család egyik cége, az Edmond De Rothschild Holding május 9- én hozta nyilvánosságra spot Bitcoin ETF kitettségének nagyságát, ami több mint 4,2 millió dollár. 

Kapcsolódó cikkünk:

További nagyobb intézményi szereplők, amelyek spot Bitcoin ETF-eket tartanak mérlegükben: 

  • MassMutual (biztosító óriás)
  • Hightower Advisors
  • SouthState Bank
  • BNP Paribas
  • Burkett Financial Services
  • Legacy Wealth Asset Management
  • William Blair (142 milliárd dolláros ügyfélvagyonnal rendelkező befektetési bank, 6 millió dollárnyi spot Bitcoin ETF-ekkel rendelkezik)
  • Blackrock (5,5 millió dollárnyi saját IBIT spot Bitcoin ETF-el rendelkezik)
  • US Bancorp 

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Figyelem! A cikkben található tartalmat ne tekintsd befektetési tanácsadásnak. Mielőtt befektetnél alaposan járd körbe a témát, és csak annyit kockáztass, amennyinek az elvesztése nem okoz anyagi, illetve lelki terhet.

Újabb befektetési cégről derült ki, hogy spot Bitcoin ETF-eket tart

/bitcoin magazine, the bitcoin layer, cointelegraph, cnn, sec.gov/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img