Újabb befektetési cégről derült ki, hogy spot Bitcoin ETF-eket tart

spot_img

A napokban nyújtotta be az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelethez (SEC) negyedéves jelentését a Susquehanna International Group (globális kereskedési, technológiai és befektetési cég – SIG), amelyben az áll, hogy több mint 1,8 milliárd dollár értékű spot Bitcoin ETF-eket birtokol. A pénzügyi beadvány részletezi a SIG befektetési portfólióját is.

A bejelentés szerint, a befektetési vállalat legnagyobb pozíciója Grayscale Bitcoin ETF-ben (GBTC) van, összesen 1 091 029 663 dollár értékben. A dokumentumból az is kiderült, hogy a SIG nagyobb pozíciókat tart többek között az ARK 21Shares Bitcoin ETF-ből (ARKB), a Bitwise Bitcoin ETF-ből (BITB), a Fidelity Wise Origin Bitcoin Fund-ból (FBTC), a Franklin Bitcoin ETF-ből (EZBC), az Invesco Galaxy Bitcoin ETF-ből (BTCO) és a Valkyrie Bitcoin Miners ETF-ből (WGMI).

Érdekes módon a SIG feltűnően magas 4 037 637 dollár értékben tart ProShares Short Bitcoin Strategy ETF-et (BITI), amelynek célja, hogy a befektetők számára nyereséget termeljen azokon a napokon, amikor a BTC árfolyama csökken. Ezen kívül a SIG 1 004 552 dollár értékű Valkyrie Bitcoin Futures Leveraged Strategy ETF-et (BTFX) és 97 856 513 dollár értékű Volatility Shares 2x Bitcoin ETF-et (BITX) is tart, hogy profitálni tudjon a BTC árfolyamának emelkedéséből is.

Részlet a SIG bejelentéséből (forrás: sec.gov)

A Bitcoin ETF-ek szabályozott kereteket és körülményeket kínálnak az intézményi befektetőknek, hogy kitettséget szerezzenek maguknak bitcoinban, de lemondanak arról, hogy közvetlenül birtokolhassák a legnagyobb kriptovalutát. Piackutatók és elemzők arra számítanak, hogy az elkövetkező hetekben, hónapokban még több intézményről fog kiderülni, hogy spot Bitcoin ETF-eket vásárolt és birtokol. 

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Figyelem! A cikkben található tartalmat ne tekintsd befektetési tanácsadásnak. Mielőtt befektetnél alaposan járd körbe a témát, és csak annyit kockáztass, amennyinek az elvesztése nem okoz anyagi, illetve lelki terhet.

Spot Bitcoin ETF-et vásárolnak az amerikai vagyonkezelők

/bitcoin magazine, sec.gov, the currency/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img