A Kraken júliustól elérhetetlenné teheti az USDT-t az európai felhasználóknak

spot_img

A Bloomberg értesülései szerint a második legnagyobb amerikai kripto tőzsde, a Kraken is fontolgatja a Tether (USDT) kivezetését az EU-s piacokról, hogy megfeleljen a hamarosan életbelépő kerülő európai kripto szabályozásnak (MiCA). Az USDT a legnépszerűbb stabilcoin, a kripto tőzsdéken elérhető coinok kereskedése  túlnyomó részt USDT ellenében történik

Az EU kripto kereskedelemre vonatkozó szabályait tavaly fogadták el és annak egyes pontjait idén júliustól, másokat 2025 januárjától kezdik el a gyakorlatban is alkalmazni. A szabályok tartalmazzák EU-ban kínálható stabilcoinokkkal kapcsolatos elvárásokat, melyeknek az USDT valószínűleg nem fog megfelelni.

Marcus Hughes, a Kraken globális szabályozási stratégiájának vezetője elmondta, hogy még várják a szabályokkal kapcsolatos egyértelműbb iránymutatásokat, mielőtt végleges döntést hoznának, a tőzsde ugyanakkor arra számít, hogy a MiCA szerint az EU-ban jelenleg elérhető stabilcoinok többsége kivezetésre kerül.

“Sok múlik azon, hogy a törvény élesedéséig mely stabilcoinok kerülnek megfelelően regisztrálásra az Európai Unióban.” 

Paolo Ardoino, az USDT-t kibocsátó Tether vezérigazgatója jelezte, hogy a Tether továbbra is együttműködik a szabályozó hatóságokkal, azonban nem szándékozik középtávon a MiCA szabályozása alá kerülni. A Kraken USDT kivezetési megfontolására reagálva azt mondta, hogy az európai ügyfelek számára az euró likviditásra (euró stabilcoin elterjedésének támogatására) fognak fókuszálni.

Az OKX, egy forgalmi adatok alapján általában a top 3 közé tartozó kripto tőzsde már szintén korlátozza az USDT-hez való hozzáférést az EU-ban.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

Kivezette az USDT kereskedési párokat az OKX

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img