Japán legnagyobb kriptotőzsdéje a lakásbérlést reformálja meg blockchain appjával

spot_img

Japán legnagyobb forgalmú kriptotőzsdéje, az innovációs “blokklánc laboratóriummal” is rendelkező Bitflyer, és a (disztópikus sci-fibe is beillő nevű) Sumitomo Corporation egy blockchain alapú, telefonos applikációval reformálja meg a japán ingatlanbérlés és bérbeadás piacát.

Az appal egy felületen oldják meg egy új lakás kibérlésének teljes felek azonosításától, a szerződés aláírásán keresztül, egészen a lakbér és egyéb kiadások néhány koppintással lehetséges fizetéséig. Az ellenőrzött lakások közötti keresgélés és az időpontfoglalás az egyik legidegölőbb része a folyamatnak, a Bitflyer megoldásával ezeket is az appon belül lehet intézni. Az app segít a költségek csökkentésében, és nem utolsó sorban minden fél számára gyorsabbá, átláthatóbbá teszi a folyamatot.

A blokklánc segít a személyes adatok, szerződési feltételek és tranzakciók megmásíthatatlan tárolásában, az pedig, hogy egy platformon intézhető minden, további felhasználási módokra ad majd lehetőséget, például biztosítási és hitelezési szolgáltatás is elérhetővé válhat az appban. A bérlők dokumentált előélete megkönnyítheti a jövőbeli lakásbérlést, valamint segíthet például egy későbbi ingatlanvásárlásnál a hitelképességük kedvezőbb meghatározásánál.

Magyarországon a napokban tették közzé az érettségi ponthatárokat, indul a roham az egyébként is drága piacon a még elérhető lakásokért. Ha az ember nem ismerőstől bérel, iszonyatos szenvedés a jó lakás megtalálása, időpontok egyeztetése, az aláírás, a fizetés, a problémák jelzése, a szakemberek leszervez(tet)ése. Én személy szerint nagyon örülnék valami hasonló megoldásnak itthon is.

Habár a bérlésről korábban nem volt szó, a Kripto Akadémia hasábjain rendszeresen beszámolunk az ingatlanpiac, tokenizáció és kriptopénzek viszonyának alakulásáról.

Kriptopénzek: Ingatlan adás-vételhez szinte tökéletesek

Ha profi kereskedőktől értesülnél kereskedéssel és kriptopénzekkel kapcsolatos infókról, tippekről, csatlakozz a Kripto Akadémia Discordjához!  Ha képbe kerülnél a kriptopénzek értékajánlatával, vásárlás vagy komolyabb befektetés előtt végezd el a Kriptosuli Ingyenes (online) kurzusunkat!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img