Már a CNBC műsorvezetői is kezdenek a bitcoin pártjára állni

spot_img

A Squawk Box az amerikai CNBC egyik legnépszerűbb műsora, reggelente a legfrissebb gazdasági hírekkel kapcsolatban beszélgetnek témánként néhány percben, meghívott szakértők társaságában.

A CNBC és más amerikai gazdasági tartalomgyártók az évek során elutasító hangnemet ütöttek meg a bitcoinnal és kriptopénzekkel kapcsolatban, persze ez nem tántorította el őket attól, hogy a 2017-es hype csúcsán például Ripple-t ajánljanak vásárlásra, gyakorlati tanácsok kísérletében. Kriptós körökben a CNBC műsorai egy időben már kontra indikátorként működtek: Ha az ember pont az ellenkezőjét csinálta a műsoraikban javasoltnak, valószínűleg jól járt anyagilag.

Az évek során tehát a kriptopénzek főleg a szokásos narratívának megfelelően, pénzmosásra, terror finanszírozásra alkalmas eszközként jelent meg tartalmaikban. Ez azonban most változóban van. Rendszeresen megjelenik a Squawk Box műsorban az általunk is gyakran idézett Anthony Pompliano (Morgan Creek Digital befektetési alap), Mike Novogratz, Thomas Lee, a Coinbase vezérigazgatója vagy épp a Winklevoss testvérek, hogy egy-egy kriptós témával, vagy szabályozási törekvéssel kapcsolatban kérdezzék őket.

Úgy néz ki, hogy a három rendszeres műsorvezető (Joe Kernen, a Warren Buffettet rendszeresen interjúztató Becky Quick, és Andrew Ross Sorkin) közül az egyiket sikerült megtéríteni, amely szerintem többek között Pompliano mindig profi szerepléseinek köszönhető. Joe Kernen minden bitcoinos megnyilvánulását twitteres megerősítések egész hada fogadta. A fiatal felnőtt generáció körében szerzett népszerűségéről júniusban pedig már élő műsorban számolt be, ami után a Facebook-féle Libra projektet kezdte ekézni, mondván mi értelme egy fiat fedezetű kriptopénznek, ha nem decentralizált hálózat áll mögötte?!

Hetekkel később már odáig jutottunk, hogy Kernen maga számolt be a bitcoin bányászati jutalom felezéséről, és a korábbi felezések utáni árfolyamugrások extrapolációjával kapott 55 000+ dolláros “várható” árfolyamról. Még a maximalista szó is előkerült:

Hogy miért érdemes beszámolni egy-két mainstream médiás műsorvezető szemének felnyitásáról? Azért mert ezek az emberek eddig meg sem kísérelték megérteni az értékajánlatot, zsigerből voltak elutasítóak. Ez most változni látszik. A másik magyarázat, hogy a szerkesztők kezdtek nyitni a téma felé, és kiképezték a műsorvezetőket, hogy értelmesebb kérdéseket tudjanak feltenni az interjúalanyoknak.

Azok az idősebb befektetők, akik eddig információhiány miatt távol maradtak a kriptós befektetésről, a megszokott csatornáikon érkező információ hatására – és az intézményi befektetési lehetőségeknek igénybe vételével – új szereplőként léphetnek a piacra. Az a trend is erősen nyomon követhető az utóbbi hónapokban, hogy bitcoin mint globális értéktároló, deflációs menekülő eszköz kerül definiálásra a gazdasági-politikai bizonytalanság közepette.

Érdemes azonban figyelembe venni a fordulat értelmezésekor, hogy a fiatal felnőtt korosztály körében kevésbé népszerű gazdasági csatornák úgy tudnak nézettséget, reklámot generálni maguknak, ha belsősként beszélnek a fiatalokat érdeklő témákról. Több twitterező megjegyezte Joe Kernen újdonsült népszerűsége kapcsán, hogy valószínűleg marad a műsorban a jó zsaru – rossz zsaru felállás, amelyben innentől Joe lesz a jó zsaru bitcoin és kriptó témában.

Ha profi kereskedőktől értesülnél kereskedéssel és kriptopénzekkel kapcsolatos infókról, tippekről, csatlakozz a Kripto Akadémia Discordjához!  Ha képbe kerülnél a kriptopénzek értékajánlatával, vásárlás vagy komolyabb befektetés előtt végezd el a Kriptosuli Ingyenes (online) kurzusunkat!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img