Extrém volumen kilengések

spot_img

A Bitcoin kapcsán a júliust a rövid- és középtávú kilátások okozta bizonytalansága jellemezte. Még most sem egyértelmű, hogy a nyár maradék részében újra feltámad-e a ralli vagy az árfolyamok visszamennek az év eleji szintre.

A bizonytalanságot a volumenek óriási változékonysága is jelzi: a Coinmetrics korrikgált tranzakciós volumen mutatóján jól látszik, hogy milyen vad kilengések vannak a hasznos tranzakciókban.

Július 28-án a Bitcoin hálózat hónapok óta a legkissebb gazdaságilag hasznos tranzakciós volument regisztrálta. Csak 1,1 milliárd dollár értékű hasznos tranzakciót végeztek a hálózaton.

Egy nappal később, július 29-án pedig 2018 januárja óta nem látott magasságokba ugrottak a hasznos tranzakciók. Aznap 6,3 milliárd dollárnyi hasznos tranzakciót mértek.

A Coinmetrics által kilakított gazdaságilag hasznos tranzakciós volumen egy olyan volumen mutató, amiből kiszedték a nem produktív tranzakciókat. Ezek olyan tranzakciók, mint a tőzsdék belső utalásai, hideg- és meleg tárcák közti utalások. Minden külső, tőzsdén kívülre irányuló tranzakció viszont benne maradt. Az “adjusted transaction volumen metric”, ahogy eredetileg nevezik, jobb képet ad a hálózat valós állapotáról.

A Bitcoin történetében még sosem történt meg, hogy a korrigált volumen ekkorát, több mint 5 milliárd dollárt ugorjon egyetlen nap alatt – egészen pár nappal ezelőttig. Hogy a megnövekedett volumen mennyire csapódik majd le az árfolyamokon, az később kiderül.

Kenny kereskedőnk rövid távon egy esésre játszik: egy short ügylettel 9508-ra várja a Bitcoint. Csatlakozz a Kereskedési Tippekhez, hogy időben értesülj tapasztalt kereskedőink trédjeiről.

/Forrás: Longhash/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img