Az Apple Card tiltja a kriptopénzek vásárlását

spot_img

A Reuters hírei szerint az Apple által kibocsátott Apple Card felhasználói nem fogják tudni kriptopénzek vásárlására használni eszközüket, mert ezt a tevékenységet tiltja a kártya igénylésekor aláírt ügyfélszerződés.

Egy fokkal talán érthetőbbé teszi a dolgot, hogy az Apple Card egy Goldman Sachs által kibocsátott hitelkártya. A kártyát a szerződés értelmében a kriptopénzek mellett “pénzeszköz-egyenértékesek” (rövid távú, magas likviditású befektetések, amelyek könnyen ismert összegű pénzeszközre válthatók át, és amelyeknél elhanyagolható az értékváltozás kockázata) vásárlására sincs lehetőség, és például sorsjegy, lottószelvény, kaszinó zsetonok beszerzése, valamint sportfogadás sem lehetséges vele.

A kriptós médiában tapasztalható felháborodás azért nem jogos jelen esetben, mert a hitelkártya direkt mindennapi, bolti vásárlásokra kitalált pénzügyi termék. Ha egy ilyen kártyával például készpénzt szeretnénk felvenni, az hitelfelvételnek minősül, és azonnal ennek megfelelő kamatot kezdünk fizetni utána. A kriptopénzek beszerzését azért tiltják, mert a nagy volatilitásuk miatt szerencsejátéknak minősítik őket, mely szerintük veszélyezteti azt, hogy a használt összeget a felhasználó vissza tudja fizetni a hónap végén. Valójában itt is arról van szó, hogy manapság már gyorsan készpénzre lehet váltani a kriptókat, ezzel pedig könnyedén meg lehetne kerülni a hitelkártyás készpénzfelvétel magas kamatait.

Az Apple egyébként azért bocsát ki “saját” hitelkártyát, hogy az Apple Pay fizetési szolgáltatása felfuttatásával új bevételi forráshoz jusson a csökkenő iPhone eladásai mellett. Maga az Apple Card mindennek nevezhető, csak innovatívnak nem, még érintésmentes fizetésre sincs lehetőség használatával. A magyarázat viszonylag egyszerű: A hitelkártya ingyenes, éves díja nincs, kedvezők a feltételei és a célja az, hogy a borítóképen is látható szexi fém kártyával ugyan villogjon az ember, de csak akkor, ha nagyon szükséges, egyébként pedig lehetőleg az akár 3%-os tranzakciónkénti visszatérítést kínáló Apple Pay appot használja fizetésre. Különösen az AppStore-ban, Apple termékek és szolgáltatások esetében ösztönzik, hogy Apple Pay-t használjon a vásárló, így rendszeren belül marad a pénz.

Goldman Sachs CEO: A világ minden fontosabb pénzintézete a tokenizáció és a stabilcoinok potenciálját vizsgálja

A kriptós tiltással kapcsolatban több kommentelő is megjegyezte, hogy ha valaki mindenáron Apple hitelből akar kriptót venni, műszaki cikk vásárlása, majd eladása után némi veszteséggel ugyan, de készpénzért már meg tudja tenni. Az észrevétel jogos, a hitelkártyás tiltásokkal kapcsolatban nem érdemes túlságosan felháborodni.

Ha profi kereskedőktől értesülnél kereskedéssel és kriptopénzekkel kapcsolatos infókról, tippekről, csatlakozz a Kripto Akadémia Discordjához!  Ha képbe kerülnél a kriptopénzek értékajánlatával, vásárlás vagy komolyabb befektetés előtt végezd el a Kriptosuli Ingyenes (online) kurzusunkat!

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img