Goldman Sachs CEO: A világ minden fontosabb pénzintézete a tokenizáció és a stabilcoinok potenciálját vizsgálja

spot_img

A francia Les Echos hírportál közölt pénteken interjút a Goldman Sachs vezérigazgatójával. David Solomon nyilatkozata alapján a Goldman is hamarosan kiveheti a részét a kriptopénzek pénzügyi világot átformáló forradalmából.

A 150 éves, 36 000 főt foglalkoztató nemzetközi befektetési bank és pénzügyi szolgáltató társaság, bevételei alapján az amerikai Fortune 500-as lista 62. helyén található. A cég vezérigazgatója szerint a Goldman is a JP Morgan útjára léphet a saját kriptopénz kibocsátása tekintetében. Azt is kifejtette, hogy társasága kiterjedt kutatást végez az eszköz tokenizáció és stabil kriptopénzek témáiban, sőt, szerinte a világ minden jelentős pénzintézete hasonlóan cselekszik.

“Ebbe az irányba tart a fizetési rendszerek fejlődése”- mondja az évi 22 millió dollárt kereső vezérigazgató. Néhány évnyi jelentéktelennek és patkányméregnek titulálás után tehát 2019-ben már a kriptopénzek és a stabilcoinok jelentik a jövőt a hagyományos bankrendszer szerint is. Ajánlom figyelembe egy téli bejegyzésünket, amelyben még arról számoltunk be, hogy a JP Morgan elemzői szerint a bankoknak és befektetőknek a következő 3-5 évben nem származik semmi előnye a blokkláncból. Azt érdemes nézni amit csinálnak, nem azt, amit mondanak.

JP Morgan: A kriptopénzek nem bizonyították hasznukat, a BTC 1260$ alá is mehet

A Librával kapcsolatban nem sikerült túl sokat kicsikarni belőle az interjú során, a szabályozási fejleményekkel kapcsolatban viszont annál inkább: “A törvényhozók az egész világon figyelik a történéseket, és leginkább a fizetési folyamatok érdeklik őket.”

A JP Morgan egyébként pont a héten kezdte tesztelni kiválasztott ügyfelekkel a saját, belsős kriptopénzét.

Kereskedéssel és kriptopénzekkel kapcsolatos infókért, tippekért, közös ötletelésért csatlakozz a Kripto AkadémiaDiscordjához!  Ha képbe kerülnél a kriptopénzek értékajánlatával, vásárlás vagy komolyabb befektetés előtt végezd el a Kriptosuli Ingyenes (online) kurzusunkat!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img