Így jön létre a Tether?

spot_img

A bitcoin tegnapi emelkedését megelőzően, 100 millió dollár értékű USDT token kibocsátását hagyta jóvá a Tether és a Bitfinex közös anyacége, az iFinex Inc.. Mivel (papíron) a dollár értékét 1:1 arányban lekövető stabil coinok létrehozása rendre egybeesik a bitcoin árfolyamának emelkedésével, sokak szerint ez egyértelmű bizonyítéka annak, hogy belső emberek egy csoportja a ‘levegőből létrehozott’  USDT-vel pumpálja újra és újra az egekbe a BTC árfolyamát.

Néhány héttel ezelőtt, a szintén az iFinex cégcsoporthoz tartozó Ethfinex tőzsde alapítóját kérdezték meg arról, hogy az emelkedések és az USDT kibocsátások pusztán véletlenül esnek-e egybe, vagy összefüggés van a két esemény között?

“Természetesen van összefüggés” – hangzott Will Harborne válasza.

“Amikor azt látják, hogy nagy mennyiségű Tethert nyomtatunk, akkor az azt jelenti, hogy néhány vagyonos ügyfelünk rendelést adott le nálunk egy bizonyos mennyiségű USDT token megvásárlására, amit a fiat pénzt nem kezelő kriptotőzsdéken különböző coinokra válthatnak át.

A minimum vásárlási limit 100 000 dollár. Az új tokenek kibocsátásához az iFinex több vezetőjének kriptografikus aláírására is szükség van, aminek megszervezése időigényes, ezért a beérkező megrendeléseket nem külön-külön, hanem egyszerre, egy nagyobb kibocsátás formájában szoktuk teljesíteni. Ezért láthatóak sokszor olyan nagy számok, mint a mostani 100 millió dolláros tétel.

A Tether tehát az előzetes igények alapján létrehozza azokat a tokeneket, amiket az ügyfelei vásárlásra fordíthatnak. Az USDT-t akkor utaljuk át számukra, amikor a megrendelés ellenértéke megérkezik a bankszámlánkra.

Az is előfordulhat, hogy a tokeneket nem egy konkrét rendelés teljesítésére hozzuk létre, hanem egy közvetítő ügyfelünk, például egy privát értékesítéseket végző OTC tőzsde jelzi számunkra, hogy a napokban ‘x’ mennyiségű Tether token értékesítésére  kötött megállapodást, ezért mi ezeket előzetesen előkészítjük a számukra.” 

“A Tether blokklánc technológiát használ, ezért minden ügyletünk teljesen nyilvános és bárki által követhető. A fiat pénzt kezelő tőzsdéken ugyanez megy végbe, csak ott a külvilág nem lát rá arra, hogy mikor és mennyi pénzt utalnak be az oldalakra. Ez nem piac manipuláció és a szereplők nagy száma miatt nem is tartom elképzelhetőnek, hogy bármilyen trader csoport össze tudjon beszélni és képes legyen a természetes piaci folyamatokra hatással lenni.”

Ha forint ellenében szeretnél USDT-t vásárolni, látogass el a MrCoin oldalára.

Te mit gondolsz?

Eredmény

Betöltés ... Betöltés ...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img