Atomenergiával bányászná a Bitcoint Fehéroroszország?

spot_img

Fehéroroszországban tavaly hozták meg azt a törvényt, ami 2023-ig adómentessé tesz minden kriptopénzekkel kapcsolatos tevékenységet. Most az ország miniszterelnökéről került ki egy rövid videó, amiben a Bitcoin atomenergiával történő bányászatáról beszél.

“Bányászat, farmok létrehozása, satöbbi…Arra várnak, hogy a nukleáris erőművek fölösleges energiáját Bitcoin bányászatára fordítsuk… hagyunk majd helyet a bányászfarmok telepítésére is. Bitcoinokat fogunk bányászni és eladjuk őket. Azt mondják a Bitcoint nem nehéz eladni, ugye?”

A videó végén lévő nevetés miatt egyelőre kérdéses, hogy az elnök ezzel kifigurázta-e a bányászatot, vagy tényleg az utolsó megjegyzésén nevetett-e a közönség? Ennek a kérdésnek a megválaszolására csak a tágabb szövegkörnyezet ismeretében lenne lehetőség, de a barátinak mondható szabályozás alapján valószínű, hogy komolyan beszélt.

A videóhoz fűződő egyik komment érdekes megállapítása, hogy a Bitcoin elterjedése fordított az általában megszokotthoz képest. Az intézmények előtt a hétköznapi emberek profitálhattak belőle, a becsületes felhasználók előtt pedig a bűnözők használhatták ki elsőként a benne rejlő lehetőségeket. Most pedig úgy tűnik, hogy a demokráciák előtt a diktatúrák kedvence lehet. (A fehérorosz Lukasenkót Maduróval, Putyinnal és Kim Jong-Unnal szokás együtt emlegetni.)

A napokban mi is hasonló megállapításokra jutottunk a bitcoin és ethereum Venezuelában várható bevezetése kapcsán.

“Ha Venezuelában sikeresen megvalósítanák a fenti tervek valamelyikét, a világ más pontjain is követhetnék a példájukat. Ez elsőként valószínűleg a hozzá hasonló, diktatórikus rendszerekben történhetne meg…”

Ha forintért szeretnél kriptopénzt vásárolni, próbáld ki a Coinmixed oldalát.

Venezuela: jöhet az állami bitcoin- és ethereumtartalék?

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img