Decathlon, Intersport, Foot Locker: 25 000 francia boltban BTC elfogadás indul

Megosztom

Az EU egyik legfontosabb tagállamában, Franciaországban nagyot lép előre a kriptopénzek úgynevezett mainstream, azaz “tömegeses”, ha úgy tetszik hétköznapi elterjedése, hiszen több ezer boltban jelenik meg a bitcoinnal történő fizetés lehetősége.

Ahogy az a kriptopénz elfgoadások kapcsán lenni szokott, most sem arról van szó, hogy ezekben az üzletekben közvetlenül fizethetünk bitcoinnal, most is egy fizetési szolálgtató, az East2Play döntött úgy, hogy felveszi fizetési lehetőségei közé a kriptopénzt.

Az egyik vezető francia napilap, a Le Figaro közleménye szerint 2020 elején indul az elfogadás, több mint 25 000 boltról van szó, olyan nagy márkák üzleteiről, mint a Decathlon, a Foot Locker, Maison du Mond, a Sephora, és az Intersport.

A világszerte ismert lap kissé cinikusan azt is hozzáteszi, hogy pusztán a bitcoinnal történő fizetés lehetősége még nem feltétlenül jelenti, hogy a vásárlók élnek is majd a lehetőséggel. Azt is megtudhattuk, hogy a felmérések szerint a franciák 3-6%-a rendelkezik kriptopénzekkel, ezzel kissé elmaradnak a globális, 8%-ra becsült értéktől.

Franciaországban adómentes a kripto-kripto váltás

Az East2Play mindenesetre fontos lépésnek tartja a bevezetést, Stephane Djiane vezérigazgató elmondása szerint dolgoznak azon, hogy további kriptopénzek elfogadását is lehetővé tegyék partnereiknek. Saját tárca is keszült a projekt keretében, EasyWallet néven, egy Global POS névre keresztelt startuppal együttműködve.

Francia gazdasági miniszter: nem engedjük a Libra-t

A fejlesztés részben annak a törvénynek köszönhető, melyet tavaly fogadott el a törvényhozás, nagyobb “mozgásteret” engedve a kriptopénzeknek. Ugyanakkor a Facebook tervezett kriptopénze, a Libra kapcsán komoly ellenállást tanúsított nemrég az ország gazdasági minisztere.

Megosztom

Vásárolj a nagyobb kriptopénzekből a CoinMixed.eu-n, ha

  • - forintod vagy euród van
  • - banki átutalással szeretnél fizetni
  • - szükséged van magyar kezelőfelületre vagy ügyfélszolgálatra
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez
Powered by Coinmixed logo

Vásárolj a legtöbb kriptopénzből a Binance-en, ha

  • - bankkártyával szeretnél fizetni
  • - nem probléma az angol nyelvtudás
  • - kereskedni akarsz a coinokkal
jelszó legyen minimum 8 karakter számmal és speciális karakterrel