2.4 millió dolláros befektetés az InstaDApp pénzügyi platformba

spot_img

Blogbejegyzésben jelentette be az “autonóm bankolási portál” InstaDApp, hogy a Pantera Capital, Naval Ravikant, Balaji Srinivasan, Coinbase Ventures, IDEO Colab, Robot Ventures, Loi Luu (Kyber Network) részvételével 2,4 millió dolláros befektetést vontak be a platform további fejlesztésére, valamint a nyílt és decentralizált pénzügyi ökoszisztéma népszerűsítésére.

Az autonóm bankolási portál még magában nem sokat mond, valójában arról van szó, hogy egy felületen teszik elérhetővé a különböző decentralizált pénzügyi (DeFi) alkalmazások funkcionalitását egy ún. okos tárca réteg segítségével, mely nemcsak egyszerre szolgáltat infót a különböző helyeken futó befektetéseinkről, de közvetlenül vághatunk olyan komplex műveletekbe is, mint a kölcsön adása, felvétele, adósság kiváltása, tőkeáttét használata.

Mindössze három hónap alatt 4-ről 35 millió dollárra emelkedett az okosszerződéseikbe lekötött összeg nagysága, ezzel pedig a MakerDAO és a Compound után ők a harmadik legnagyobbak a piacon. A két pofátlanul fiatal alapító (19 és 21 évesek) tizenéves kora óta a pénzügyek megszállottja. Mikor ráakadtak az Ethereumra és a szárba szökkenő DeFi mozgalomra, otthagyták az egyetemet, azóta minden idejüket csak ennek szentelik.

Pofás felhasználói felület

A szolgáltatás használata elméletileg ingyenes, megbízhatóságát a minőségi befektető gárda mellett a rendszeres auditok szavatolják. Ennek ellenére persze nem rizikó néküli a platform használata. Számomra az üzleti modell nem világos, hiszen elméletileg ingyenes a használata, a felhasználónak költsége csak az okosszerződésekkel történő szokásos interakciókor van. Valószínűleg a növekedés egyelőre fontosabb, mint a bevételek.

Miért tartjuk fontosnak, hogy beszámoljunk céges befektetésekkel kapcsolatos hírekről? Mert az adott projekt potenciálját és megbízhatóságát mutatja az, hogy profi befektetők és kockázati tőke társaságok dollármilliókat bíznak rájuk. Az InstaDApp és társai használata pedig a kriptopénzek iránt fogékony kisbefektető számára vonzó, a hodl-nál és kereskedésnél kevésbé spekulatív alternatívát jelentenek még minimális befektethető tőke esetén is.

A napokban számoltunk be a hazai fejlesztésű InLock platformról, a Kripto Akadémia keresőjét használva pedig számos bejegyzést találhatsz Maker és Dai témában is:

+25% egy nap alatt: A Maker lett a legértékesebb Ethereum token

Ha profi kereskedőktől értesülnél kereskedéssel és kriptopénzekkel kapcsolatos infókról, tippekről, csatlakozz a Kripto Akadémia Discordjához!  Ha képbe kerülnél a kriptopénzek értékajánlatával, vásárlás vagy komolyabb befektetés előtt végezd el a Kriptosuli Ingyenes (online) kurzusunkat!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img