EOS, Sia: csak nyertek a büntetéssel a megbírságolt kriptós startupok?

Megosztom

Tegnap számoltunk be arról, hogy az EOS a szabálytalanul szervezett ICO-ja miatt 24 millió dolláros büntetés befizetéséről állapodott meg az amerikai tőzsdefelügyelettel, ami alig 0.0056%-a a cég tokenkibocsátása során szerzett,4 milliárd dollárt is meghaladó bevételének. Mellettük azonban egy másik ICO-val kapcsolatban is döntés született.

A decentralizált tárhelyszolgáltató Siacoin mögött álló Nebolous-nak egy 2014-es kibocsátásért kell büntetést fizetnie. A SiaNotes (SiaBankó) vásárlóinak a hálózat jövőbeli profitjából ígértek hasznot a fejlesztők, amiből 120 000 dolláros bevételük keletkezett. A tőzsdefelügyelet most nemcsak ennek a pénznek a befizetését kérte büntetés gyanánt, de az egyéb járulékos költségeket is beleszámolva összesen $225 000-os bírságot rótt ki a Nebolous-ra, ami beleegyezett annak kifizetésébe.

A hatóság kettős mércéjét, mely szerint az EOS-tól lényegében csak egy kis zsebpénzt vettek el, míg a Sia-tól a teljes bevétel kétszeresét sokan elitélték, a Sia-nál viszont igyekeznek pozitívan tekinteni a jövőbe:

“A tőzsdefelügyelet sem a Siacoin, sem annak kettős tokenredszere ellen nem emelt szót, amivel szerintünk jóváhagyták annak jelenlegi működését. Nagy lendülettel vetjük bele magunkat a Sia hálózat építésének folytatásába.”

Mind az EOS-sal, mind a Sia-val kapcsolatos döntésre a tőzsdefelügyelet éves működésének (pénzügyi évének) szempontjából vett utolsó napon került sor, ami valami jelentős dolgot sejtetett előre. A megállapodásokkal az EOS lett az első nagy Top 10-es kriptopénz amit megbírságoltak, a Sia pedig a legrégibb, ami még jóval azelőtt bonyolította le saját kibocsátását, hogy az ezzel kapcsolatos iránymutatások megjelentek volna.

Azt mindenképpen fontos megjegyezni, hogy sem magáról az EOS tokenről, sem pedig a Sia coinról nem mondták ki, hogy létezésük törvénybe ütköző lenne és egy kriptopénzekkel kapcsolatos ügyeket gyakran kommentáló jogász szerint:

“Ritka, hogy a tőzsdefelügyelet kétszer folytasson eljárást ugyanazon okból, ugyanazok ellen és nagyon szokatlan lenne, ha újra vizsgálni kezdenék a most megbírságolt cégeket…. A korábban megbüntetett Paragonnál például konkrétan kimondták, hogy a tokenek létezése is törvénysértő…. Az EOS és a Sia mostantól egy új iparági standard megtestesítői is lehetnek, amik megfelelnek a hatósági előírásoknak…Ha arra számítasz, hogy az általad utált kriptópénzeket majd a hatóság fogja lekapcsolni, nincsen szerencséd.” – utalva ezzel az EOS ítélet kapcsán született negatív kommentekre.

A végül büntetéssel záródott vizsgálatokkal így hosszútávon akár nyerhetett a Sia és az EOS is, amiket a jövőben talán kevésbé fenyeget annak a veszélye, hogy az amerikai hatóságok valamilyen szabálytalanságra hivatkozva korlátozzák a működésüket. A talán legfontosabbnak számító nemzetközi piac felügyelő szerveinek közvetett jóváhagyása így némiképp megnyugvással töltheti el azokat a hodlereket is, akik hosszú távon bíznak ezeknek a kriptopénzeknek a sikerében.

A Sia és az EOS is megvásárolható a MrCoin kínálatában.

Megosztom

Vásárolj a nagyobb kriptopénzekből a CoinMixed.eu-n, ha

  • - forintod vagy euród van
  • - banki átutalással szeretnél fizetni
  • - szükséged van magyar kezelőfelületre vagy ügyfélszolgálatra
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez
Powered by Coinmixed logo

Vásárolj a legtöbb kriptopénzből a Binance-en, ha

  • - bankkártyával szeretnél fizetni
  • - nem probléma az angol nyelvtudás
  • - kereskedni akarsz a coinokkal
jelszó legyen minimum 8 karakter számmal és speciális karakterrel