Fejessel a mélyvízbe: az INLOCK tokenje bekerült a Liquid kínálatába

spot_img

Fontos mérföldkőhöz ért a hazai fejlesztésű INLOCK csapata. A kriptopénz alapú kölcsönök felvételére és kihelyezésére lehetőséget adó platform saját tokenje, az ILK bekerült az egyik legnagyobb kriptotőzsde kínálatába. Amint azt néhány nappal ezelőtt a rendelkezésünkre álló információk alapján mi is megtippeltük, a japán Liquid lett a befutó.

InLock: sikerrel zárult a tesztünk első része

“Közel 6 hónapos előkészítés után a közösségi kölcsönzéshez megoldást nyújtó – hazai hátterű – INLOCK projekt saját platform tokenje listázásra került a Liquid by Quoine tőzsdén, mely az ázsiai régión belül az egyik legnagyobb japán kripto-tőzsde, amelynek napi forgalma meghaladja a 150-200 millió US dollárt.

Ezzel az INLOCK az első és ezidáig egyetlen hazai hátterű blockchain projekt, amely be tudott kerülni egy olyan tőzsdére, melynek napi valós forgalma meghaladja a 100 millió dolláros értékhatárt és eredményeit igazolta a BTI (Blockchain Transparency Institute) független intézet. ”  – áll az INLOCK sajtóközleményében, amiben részletesen kitértek arra is, hogy miért erre a váltóra esett a választásuk:

  • Ez az első olyan tőzsde, amely megkapta a működési engedélyét Japánban.
  • A teljes japán jen alapú kriptotőzsdei forgalom 60%-a a Liquiden zajlik.
  • Eddigi 5 éves fennállása során egyetlen, az ügyfelek vagyonát érintő incidens sem történt a kriptotőzsdén.
  • A tőzsde értéke meghaladja az 1 milliárd dollárt.
  • A Cointelligence független felmérése alapján a Liquid az első helyen végzett, jelentősen megelőzve az olyan ismert szereplőket, mint az intézményi befektetőkre szakosodott Gemini, vagy a daytraderek között igen népszerű Binance.

A Cointelligence listája

  • A BTI vizsgálata szerint a Liquid egyike annak a három tőzsdének, ahol a forgalom 100%-a valós, igazolható forrásból származik.
  • A H2 Ventures és a KPMG által közzétett FINTECH100 jelentés szerint Japán első számú Fintech vállalkozása, de a globális ranglistán is az előkelő 29. helyet tölti be.

Az INLOCK ügyvezetője, Csabai Csaba szerint:

“Közel fél éve dolgozunk azon, hogy az INLOCK token be tudjon kerülni a Liquid tőzsdére. Bár a Liquid tőzsde itthon nem igazán ismert, de annak erős Japán háttere megteremti számunkra a lehetőséget, hogy közelebb kerüljünk a Japán régióhoz, ahol a lakosság majd 80%-a rendelkezik már kriptopénzekkel és azok használata mindennapos. A Liquid tőzsdén történő megjelenés stratégiai fontosságú hiszen a Liquid ügyfélkörének igen nagy részét – Japán mellett – az Egyesült Államok lakossága adja!”

Bár a Liquid a teljeskörűen szabályozott tőzsdék közé tartozik, használatához nem feltétlenül kell ügyfélazonosító eljáráson átesnünk:

  • Az alap (Basic) számlák tulajdonosainak csak az email címűket és a Google kétfaktoros azonosító kódjukat kell beállítaniuk, ami után máris lehetőségük lesz a kriptopénzek be- és kiutalására, valamint a tőzsdén elérhető kriptopénzek közötti kereskedésre. Kiutalásnál ugyanakkor a napi $2000-os és havi $20 000-os limiteket nem léphetik át.
  • Az ellenőrzött (Verified) számlák maximális kiutalási limitjét már napi $30 000 és havi $500 000-nál húzták meg, emellett pedig csak ők élhetnek a fiat pénzes be- és kiutalások lehetőségével.

A Liquid által támogatott fiat valuták

  • Magyarországról a számlás utalások befizetési díja ingyenes (SEPA), a kifizetésért pedig 5+0.99 eurót számolnak fel.
  • A bankkártyás vásárlás díja: ~5% (Simplex).
  • A kriptopénzek be- és kiutalása ingyenes. (Mivel biztonsági okokból minden Liquidre beutalt kriptopénzt offline cold walletekben tárolnak, a kiutalásokat naponta csak egy alkalommal, az összes felhasználónak ugyanakkor, egyszerre hagyják jóvá. Ez ugyan okozhat némi kellemetlenséget, cserébe viszont maximális biztonságot kapunk. A Liquid tárcáit eddig még soha, senkinek sem sikerült feltörnie.)

A Bitmexhez hasonló módon, a Liquid is lehetőséget teremt a tőkeáttételes kereskedésre (25x) és ami ebből a szempontból még újdonság lehet, hogy nem kizárólag a dollár, de több más valuta, így például az euró ellenében is shortolható a bitcoin, az ethereum és az xrp is.

A tőzsde saját tokenje a QASH, amit jelenleg leginkább a trading fee-k csökkentésére lehet felhasználni. Az alap jutalék mértéke 0.1%, de QASH-ben fizetve csak 0.05%, ami talán a piacon jelenleg elérhető legjobb ajánlat.

A Liquid egyike a legmegbízhatóbb kriptopénz tőzsdéknek és az ide való  bekerülés nemcsak elismerés az INLOCK számára, de fontos üzenet az ILK tokenek jelenlegi és jövőbeli tulajdonosainak is. A fejlesztőket a platform megalkotása során nem a gyors bevételszerzés motiválta, hanem egy hosszú távon is jól működő termék létrehozását tűzték ki célul maguk elé, amit láthatóan a partnereik kiválasztása során is maximálisan szem előtt tartanak.

Az ILK tokenek forint ellenében a Coinmixed és a MrCoin kínálatában is megvásárolhatóak.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img