Napi tippek, hogy sikeresebb kereskedővé válj II.

spot_img

Máris folytatjuk tegnap kezdett sorozatunkat, hármas “csomagokban” jelentkezünk kereskedési tippekkel, melyek segítségével jobb kereskedővé válthatunk. Bővebb bevezető helyett következzék a mai trading “bon-bon”:

Értékeld a kis veszteségeket!

A veszteség a kereskedés legnehezebb része, mindenkinek hat az érzelmeire a kudarc, függetlenül attól, hogy pontosan miről van szó. Egy veszteség “bosszú-kereskedéshez”, kapkodáshoz, rossz döntésekhez vezethet, ezt tudatosan kell elkerülnünk. Értékelnünk kell a kis veszteségeket, hiszen ha kis veszteségeink vannak, az azt jelenti, hogy tartjuk magunkat a saját stratégiánkhoz, van egy koncepció, amit fegyelmezetten tartunk, nem csapongunk, nem hozunk elhamarkodott döntéseket. Amennyire csak lehet kontrollált, fegyelmezett kereskedésre kell törekednünk, ha ezt követjük, akkor számos kicsi veszteségből, és néhány nagy(obb) nyereségből áll a munkánk.

Napi tippek, hogy sikeresebb kereskedővé válj I.

A következő 100 lépésedre fókuszálj!

Sok kereskedő követi el azt a hibát, hogy csak a legutóbbi, vagy a soron következő döntésére fókuszál, a belső állapotát csak, és kizárólag ez határozza meg. Ez nagy hiba, mert ahhoz, hogy – hosszútávon is – sikeres kereskedővé váljunk, a munkánkat “felülnézetből” kell látnunk, nem a következő, hanem a következő száz kereskedési döntésünket kell szem előtt tartanunk. Törekedjünk arra, hogy átlássuk a nagy egészet, mind a stratégiánk, mind a munkánk időbeliségét tekintve, múlt-jelen-jövő egy nagy egészként jelenjen meg a fejünkben, ne engedjük, hogy a pillanatnyi kudarc, vagy siker határozza meg az életünket.

Vedd le a szemüveget!

A világon mindenki, mindent a saját, egyéni szemüvegén keresztül lát, ez a szemüveg nem más, mint a pszichénk, a személyiségünk. Ráadásul olyan szemüvegről van szó, ami rendelkezik egy állandó filterrel, a személyiségünkből adódóan mindig van egy “alaphang”, ami meghatározza, hogy milyennek látjuk a világot, hogy értékeljük a környezetünkben látottakat, és vannak “alkalmi” filterek is, az életünk pillanatnyi alakulása is hat arra, hogy miként tekintünk a világra.

Egy egyszerű példával élve: ha alacsony önértékeléssel rendelkezünk, akkor hajlamosak lehetünk azt gondolni, hogy a ránk jellemző, szokásos “balszerencse” miatt alakulnak úgy a grafikonok, ahogy. A valóság ezzel szemben természetesen az, hogy a grafikonokat cseppet sem érdekli, hogy mi kik vagyunk és miként gondolkodunk, éppen ezért le kell vennünk a “pszichés szemüveget”, és objektíven kell tekintenünk a piac történéseire.

Csatlakozz Discord csatornánkhoz, nézd meg, hogy milyen piaci lehetőségekről számolnak be mások!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img