Az Oxford English Dictionary része lett a Satoshi

Megosztom

A világhírű Oxford English Dictionary mintegy 650 új szóval bővül legújabb kiadásában, ezek egyik nem más, mint a Satoshi, a hivatalos, azaz a szótárban szereplő leírás szerint:

satoshi, n.: The smallest monetary unit in the Bitcoin digital payment system, equal to one hundred millionth of a bitcoin.

Nehéz vitatkozni a definícióval, tény és való: a Satoshi, néhol satoshi, esetleg sat, vagy egyszerűen csak “s” valóban a bitcoin legkisebb egysége, százmilliomod részt jelent. Az új szereplők teljes listája itt tekinthető meg, maga a Bitcoin szó már hosszú évek óta szerepel a szótárban, egészen pontosan 2013-ban lett része a gyűjteménynek.

Idén decemberben jelenik meg a legújabb kiadás, a Satoshi mellett olyan érdekességekkel, mit a “Tollywood”, a bengáli filmipar, a “whatevs”, aminek megfejtését az olvasóra bízzuk, vagy a “Manhattanhenge”, a jelenség, mely során a naplemente sugarai egy vonalban vannak Manhattan keletről, nyugat felé tartó utcáival.

Hogy mekkora jelentősége van a hírnek, azt mindenki ítélje meg maga, az mindenesetre tény és való, hogy a szóban forgó szótárnak komoly presztízse van, annak ellenére is, hogy a “belly boat”, az egyszemélyes, felfújható horgászcsónakocska, és a “belly boating”, azaz az előbbi tárgyon ülve végzett horgászat is része immár az anyagnak ugyanúgy, ahogy a “cocksuck” szóösszetétel.

Megosztom

Vásárolj a nagyobb kriptopénzekből a CoinMixed.eu-n, ha

  • - forintod vagy euród van
  • - banki átutalással szeretnél fizetni
  • - szükséged van magyar kezelőfelületre vagy ügyfélszolgálatra
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez
Powered by Coinmixed logo

Vásárolj a legtöbb kriptopénzből a Binance-en, ha

  • - bankkártyával szeretnél fizetni
  • - nem probléma az angol nyelvtudás
  • - kereskedni akarsz a coinokkal
jelszó legyen minimum 8 karakter számmal és speciális karakterrel