Bitcoin tolvaj NBA sztár, akciós BCH és bitFlyer üdvözlő bónusz

spot_img

Tegnap óta érhető el a 2014 óta működő japán tőzsde, a bitFlyer mobil alkalmazása. Az app elsőként teszi lehetővé, hogy japán, európai és amerikai felhasználók egyetlen közös és szabályozott felületen kereskedhessenek.

Azok az európai és amerikai felhasználók, akik letöltik az appott és elvégzik a KYC/KML ügyfélazonosító eljárást, 10 EUR/USD értékű BTC üdvözlő bónuszt kapnak ajándékba.

Akciós BCH

A Gate.io felhasználói egy promóció keretében 20%-os kedvezménnyel vásárolhattak maguknak Litecoint. Az egyénenként megvásárolható LTC mennyiséget az utolsó 14 nap során fenntartott VIP szintjük, és az általuk birtokolt tőzsde tokenek (GT) száma alapján határozták meg. Az akcióban végül 2688 ember vett részt, akik 3.3 millió dollár értékben vehettek maguknak a kedvezményes LTC-ből.

A tőzsde Startup névre keresztelt programja folyamatosan fut, a mostani Litecoin vásár volt a 14. ilyen akció. A következőre október 28-án fog sor kerülni. Akkor ugyancsak 20%-os kedvezménnyel juthatnak majd Bitcoin Cash-hez az érdeklődők.

Kripto unikornisok

A kínai Forbes-ként is emlegetett Hurun közzétette a 2019-es év unikornisait rangsoroló listáját. Az üzleti életben az unikornis jelzővel azokat a vállalatokat illetik, melyek értéke eléri az egymilliárd dollárt.

Unikornisok országok szerint

Az összesen 494 unikornis közül 11 darab (2%) köthető valamilyen formában a kriptopénzekhez és a blokklánchoz. A legnagyobb közülük a 20 milliárd dollárra értékelt kínai WeBank, ami a helyi internet óriás, a Tencent tulajdonában áll. A listán szereplő többi cég:

Bitmain, Coinbase, Ripple, Circle, Canaan, Binance, Block.One, Dfinity, BitFury és Liquid Global.

Granma’ és granfa’

Egy PayPal alapítóhoz köthető múlt heti bejelentés után, a Bitmain is elindította Texasban a saját “világ legnagyobb kriptopénzbányáját”. A telep megnyitójáról közzétett képet sokan megmosolyogták, a képen látható sok nyugdíjas, de főleg a tolókocsis nagymama miatt.

Váltságdíj

Bár nem tegnapi hír, de egy felmérés alapján a zsarolóvírusok 98%-a továbbra is bitcoin fizetéseket részesíti előnyben. Az idei év első negyedében a váltságdíjak átlagos nagysága 12 760 dollár értékű BTC volt. Azok akik a fizetés mellett döntöttek, az esetek 96%-ban kapták meg a hackerektől a vírusok eltávolítását lehetővé tevő eszközöket.

A nagy dobás

Kriptós átverésre adta a fejét a volt NBA játékos Isaac Edward Austin is, aki állítólag 825 000 dollárt csalt ki egy ghánai cégtől. A kosarasnak egy automatizált bitcoin kereskedő programba történő befektetésre sikerül rábeszélnie őket, ám miután júliusban megkapta a neki átutalt 75 BTC-t, újabb és újabb kifogásokkal hárította el megbízóinak megkereséseit.

“Egyszer azt mondta, hogy szívinfarktusa van, utána hogy rossz wallet címre küldtük a tranzakciót, utána meg hogy éppen sorban áll a bankban és 1000%, hogy mindjárt küldi a pénzt. Ez az ember a csalók királya, mindenki tartsa magát távol tőle.”  – nyilatkozta a ghánai cég képviselője, aki állítása szerint aláírt szerződésekkel tudja bizonyítani az igazát.

Tokenizálhatják London egyik nevezetességét

Egymilliárd dollár értékű ingatlan portfóliót tokenizálhat egy Perzsa-öböl menti országból származó befektető csoport, aminek legértékesebb darabja a londoni Hyde parkra néző Landmark Hotel lehet. A többszörösen díjnyertes szálloda értékét 600 millió dollárra becsülték.

“A tokenizáció jogi részére nincsen ráhatásunk, de az ezzel kapcsolatos eljárás már folyamatban van. A szándékunk bejelentése egy jelzés a világ és azok felé, akik tokenizált vagyontárgyakba történő befektetési lehetőségek után kutatnak.” – mondta a tulajdonosok részéről eljáró és tokenizációban utazó cég, a Liquefy szóvívője.

A tokenizáció elméletben lehetőséget nyújt arra, hogy az érdeklődő befektetők a tulajdonjogot képező tokeneket törvényes keretek között vásárolják meg. Egy-egy ingatlan akár több száz, vagy több ezer tulajdonos kezébe is kerülhet, akik okos szerződések által részesülhetnek a bérleti jövedelemből, és akár kereskedhetnének a tulajdonrészeikkel.

Egyesek szerint a tokenizáció elterjedése az ingatlanpiac teljes reformjához, mások szerint egy minden eddiginél nagyobb ingatlanbuborék kialakulásához vezethet.

Élénkülő intézményes érdeklődés

Egyre több nagyhal spekulál a Bitcoin további emelkedésére. A világ egyik legnagyobb tőzsdéjének, a chicagói CME-nek az adatelemzése azt mutatja, hogy a szeptember végén szinte nullára visszaeső intézményes long pozíció száma ismét emelkedni kezdett.

Eközben a short pozíciók száma is csökkenni kezdett.

Pénzmosás ezerrel?

A kevésbé biztonságos kategóriákba sorolt tőzsdéken bonyolódhat le a kriptopénzkereskedés oroszlánrésze. A CryptoCompare mérései alapján, a több szempont alapján is legmegbízhatóbbnak tartott AA kategóriás váltók a teljes volumen alig 3%-ért lehetnek felelősek, míg a legrosszabb D és E osztályos tőzsdék közel 80%-ot tudhatnak magukénak. A statisztikai adatok között ezen az oldalon böngészhettek.

Csepp a tengerben

Blokklánc és DNS alapú nyomkövető rendszert teszteltek Hollandiában, hogy ezzel tudják ellenőrizni a hajózásban használt üzemanyag, a bunker olaj eredetét és felhasználását. Az olajba kevert DNS molekulák és a blokklánc együttes használatától azt remélik, hogy csökkenti az iparágban egyre élesedő verseny kockázatait.

“Nem csak a hajók tulajdonosai, de a szállítmányozással őket megbízó partnerek és a biztosító társaságok kockázata is csökkenhet, ha védekezünk a hajtóanyagokkal kapcsolatos visszaélések ellen.”

A rendszer első tesztjeit októberben hajtották végre, mely során egy hordozható egységgel vettek mintát a képen látható hajó (Prins der Nederlanden) tankjából. Az alig egy perces folyamat során sikerült az üzemanyagból kimutatni az ellenőrzött forrásból való származást jelző DNS jelenlétét, a vizsgálat eredménye pedig egy blokklánc alapú rendszerben került rögzítésre.

CoinCash szülinap

Az érdeklődők még egy hétig vehetnek részt a kétéves születésnapját ünneplő CoinCash szülinapi akciójában.

Szülinapi akcióval vár a kétéves CoinCash

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img