A növekedéshez

Megosztom

Akkorát ment az éjszaka alatt a bitcoin, amekkorát legfeljebb a hőskorszakban láttunk utoljára. De pontosan mikor is? Meg miért is? Jövünk néhány adalékkal az emeledéshez.

Alex Kruger feltárta a számokat Twitteren, amiből kiderült, hogy:

A tegnap éjszakai (+42%) volt a negyedik legnagyobb napi növekedés a bitcoin történetében.

2011 május 10-e óta ez volt a legnagyobb napi növekedés, vagyis nyolc éve nem láttunk ilyet.

Ekkora kilengések a hőskorszakra voltak jellemzőek. A 42%-nál nagyobb ugrások szinte mindegyike (95%-a) a 2009-es és a 2013-as év között zajlott le.

Jól jelzi, hogy mennyire váratlanul érte a piacot a tény, hogy a BitMEX kb 160 millió dollárt likvidált a vesztes short pozíciók beszüntetésével. Utoljára ekkora likvidációt szeptember végén produkált a tőzsde, amikor 1000 dollárt zuhant a BTC értéke. A különbség annyi volt, hogy akkor nem volt teljesen váratlan a dolog: a technikai elemzés már előrevetítette a zuhanást a hónapok óta rajzolódó csökkenő háromszög vége felé közeledve.

A mostani emelkedést Kína első emberének, Hszi Csin-ping blokklánccal kapcsolatos kijelentéseinek tudta be a sajtó, de mára már kicsit tisztulni kezdett a kép. Úgy tűnik a kijelentés 9 órával megelőzte a CME BTC határidős szerződések lejártát – az utóbbi pedig sokkal inkább bír piacmozgató erővel. @RHSpring grafikonján jól látszik, hogy ebben a kilenc órában nem ugrott meg a piac, majd csak az októberi szerződések utolsó kereskedési napjának zárása után indult meg igazán az árfolyam. A határidős szerződések lejárta viszont sosem jön váratlanul, ezért is meglepő a piac reakciója a 40%-os ugrással az árfolyamon. Egyelőre mi is csak spekulálunk, lehet, hogy később majd többet tudunk.

Megosztom

Vásárolj a nagyobb kriptopénzekből a CoinMixed.eu-n, ha

  • - forintod vagy euród van
  • - banki átutalással szeretnél fizetni
  • - szükséged van magyar kezelőfelületre vagy ügyfélszolgálatra
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez
Powered by Coinmixed logo

Vásárolj a legtöbb kriptopénzből a Binance-en, ha

  • - bankkártyával szeretnél fizetni
  • - nem probléma az angol nyelvtudás
  • - kereskedni akarsz a coinokkal
jelszó legyen minimum 8 karakter számmal és speciális karakterrel