Coindesk: Pekingben nyithat irodát a Binance

spot_img

A Coindesk két névtelen forrására hivatkozva írta meg, hogy a Binance irodát szeretne nyitni a kínai fővárosban. A világ legnépesebb országában 2017 ősze óta tiltják a kriptotőzsdéket, 2018 tavasza óta pedig a kereskedés is illegálisnak számít. Furcsa ellentmondás, hogy bitcoin tartása teljesen legális és törvények által védett. Múlt héten nagyot szólt a kínai elnök és így Kína nyilvános kiállása a blokklánc technológiai szektor mellett, melybe bizony a kínai kriptopénz projektek is beleszámítanak.

A világ egyik legnagyobb forgalmú és folyamatosan innováló tőzsdéjének hivatalos visszatérte az országba azt jelentené, hogy 180 fokos fordulat a kriptopénz kereskedelmet is érinti. Egyelőre ez azonban annak ellenére sem valószínű, hogy a fent idézett cikk szerint a Binance már működtet Shanghajban egy irodát. Az összes kriptós és mainstream gazdasági portál, aki lehozta az utóbbi néhány órában a hírt, mind a Coindesk anyagából dolgozott. A shanghaji központról semmit nem találni online.

A Binance központja jelenleg Máltán van, de még ott sem lehet megtalálni az irodájukat, semmilyen kép vagy konkrétum nincs arról, hogy a szigetországban valóban dolgoznának a cég fejlesztői, a hivatalos címén egy apró üvegépület található. Tegnap előtt egy tweetben CZ ráadásul a kérdésre, hogy hol találhatók az irodáik, azt válaszolta, hogy “nos, kávéházakban”.

https://twitter.com/cz_binance/status/1189418962242555904

A hivatalos kínai jelenlétre tehát, mely forgalomnövekedésben és a BNB token felértélődésében nyilvánulna meg, egyelőre valószínűleg várnunk kell. A pekingi terjeszkedésről és hivatalos kapcsolatokról a cég egyetlen online felületén sem találni információt. Ha a jövőben viszont sikerül újra legálisan üzemelniük Kínában, annak óriási jelentősége lesz mind CZ-ék, mind a teljes piac szempontjából.

Ha profi kereskedőktől értesülnél kereskedéssel és kriptopénzekkel kapcsolatos infókról, tippekről, csatlakozz a Kripto Akadémia Discordjához!  Ha képbe kerülnél a kriptopénzek értékajánlatával, vásárlás vagy komolyabb befektetés előtt végezd el a Kriptosuli Ingyenes (online) kurzusunkat!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img