Kriptopénz vásárlás készpénzért – MrCoin interjúsorozat 5.rész

spot_img

Kriptopénzek vásárlására ma már nem csak bankszámlás utalással van lehetőségünk. Készpénzünket Budapesten és több vidéki nagyvárosban is átválthatjuk, ha felkeressük a hazánkban üzemelő tucatnyi kripto ATM valamelyikét. Nemrégiben mi is tettünk egy próbát a Szent Gellért tér közelében üzemelő egységgel, ám az ezt üzemeltető MrCoin irodájába befáradva akár személyesen is nyélbe üthettük volna a vásárlást. Ennek részleteiről árult el nekünk többet interjúsorozatunk soron következő részében Debreczeni Barnabás, a MrCoin alapítója.

“A készpénzért történő vásárlás történhet úgy is, hogy a honlapunkon a rendelés leadása során a készpénzes befizetés opciót választja ki az ügyfelünk, de az érdeklődők akár telefonon is felhívhatnak, vagy emailt is küldhetnek nekünk ezzel kapcsolatban. Miután megbeszéltünk egy időpontot, az irodánkban készpénzért biztosítunk lehetőséget a vásárlásra.

Ez a fajta váltás magasabb költségekkel jár, mint az online vásárlás, mert az ár a pénz kezelésével kapcsolatos kiadásainkat is tartalmazza. Egyébként ugyanannyi jutalékot számolunk fel ezért, mintha valaki az egyik ATM-ünket keresné fel.

Ezzel a lehetőséggel általában azok szoktak élni, akiknek valamilyen segítségre van szükségük. Ilyenkor be lehet hozni egy számítógépet, vagy egy hardveres tárcát és mi megmutatjuk, hogy hogyan kell azokat beállítani és biztonságosan tárolni rajtuk a kriptopénzt. Az irodánkban történő vásárlás minimum összege 500 000 Ft.”

A MrCoin vezetőjével készült interjúsorozatunk második részében már érintettük a készpénzzel történő vásárlások témakörét. Amikor a cég ügyfeleiről kérdeztük, a váltó vezetője ezt mondta nekünk:

“Van egy a politikától megcsömörlött csoport is, akik szeretnének valamilyen módon függetlenné válni a rendszertől. Ők jó fizetéssel rendelkeznek, rendesen adóznak és mégis rendszeresen odamennek és betolják az automatába a készpénzt, mert az itt felszámolt pár százalékos kezelési költség megéri nekik azt, hogy se az állam se mások ne tudjanak arról, hogy ők bitcoint halmoznak fel és készülnek a nehezebb időkre. Arról persze politikai vagy ideológiai szempontból megoszlanak a vélemények, hogy mi a jó és mi a rossz, de úgy általában abban már mindenki egyetért, hogy a világ kezd egy egyre őrültebb hellyé válni.”

A Debreczeni Barnabással készült beszélgetéseink korábbi epizódjait itt találhatjátok meg.

MrCoin

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img