Dupláznak a nyugdíjalapok a kriptós befektetési alapban

spot_img

Idén októberben az amerikai főváros vonzáskörzetében található Fairfax két nyugdíjalapja duplázta korábbi befektetését a – nálunk is gyakran szereplő Anthony Pompliano nevével fémjelzett – Morgan Creek Digital blockchain-crypto befektetési alapjában. A két nyugdíjalap (rendőröké és a közigazgatási dolgozóké) összesen 55 millió dollárt fektetett be, miután a februári első befektetéseik kimagasló eredményt értek el.

Rákeresve Fairfaxra az interneten, azt látjuk, hogy egy amerikai viszonylatban jelentéktelen, 25 000 lakosú városka, ahonnan a kötelező forgalmi dugókat nem számítva fél-háromnegyed óra alatt be lehet érni Washingtonba. A város két alapja a mostani befektetéssel a teljes portfóliójának még mindig mindössze 1%-át tartja a Morgan Creek-nél. A város összesen három nyugdíjalappal rendelkezik, ha feltételezzük, hogy a harmadik is hasonló méretű, mint a most említett kettő, az azt jelenti, hogy egy 25 000-es város hétmilliárd dollár befektetni való pénzzel rendelkezik, melyekre szeretnének hozamot elérni, hogy a befizetőik vagyonát gyarapítsák. Fairfaxnál nagyobb város vagy ezer darab van, csak az Egyesült Államokban. Sokszor írtunk már az intézményi befektetők megjelenésének fontosságáról a piacon, ez azonban egy jó indikátor arra, hogy mekkora pénzek felett rendelkezhetnek ezek a szervezetek.

Fairfax, Virginia

A Morgan Creek blokklánc technológiai alapjában csak 15% a kriptopénzek aránya, a maradék 85% olyan cégekbe kerül, melyek disztruptív megoldásaikkal átalakítják a nem csak a pénzügyeket, de akár a biztosítási szektort, az ingatlanpiacot vagy az egészségügyet is. A Coindesk témában született cikkében a városi alapok vezetőit is megkérdezték, hogy miért választottak blokkláncos-kriptopénzes, szélsőségesen kockázatosnak titulált befektetést. A válasz szerint a kamatcsökkentések és negatív kamatok korában egyre nehezebb a célszámaikat tartaniuk, ezért van az, hogy egyre több befektetési alap fordul a kockázati tőke befektetés felé.

A másik fontos tényező pedig az – szintént rendszeresen beszélünk róla a Kripto Akadémia hasábjain – hogy mind a kriptopénzek, mind a blokklánc cégek nulla vagy negatív korrelációt mutatnak a hagyományos eszközosztályokkal, ezzel pedig egyéb befektetéseik (pl. amerikai bankokban) kockázatát tudják csökkenteni. Várakozásaim szerint ez a trend tovább erősödik majd a következő években, és hamarosan minden “intézmény” tart majd digitális befektetési eszközöket.

A Morgan Creek-nél az utóbbi évben nagyon jó érzékkel találták el a piac várható mozgásait, a befektetési alapjuk 4000$ alatt vásárolt be bitcoinból és 250% pluszban is járt már idén, míg az egyik társalapító idén januárban, a több mint két éves alj környékén adta el Lamborghinijét szigorúan bitcoinért:

Aki igazán elkötelezett, most vesz Lambóért Bitcoint

Ha profi kereskedőktől értesülnél kereskedéssel és kriptopénzekkel kapcsolatos infókról, tippekről, csatlakozz a Kripto Akadémia Discordjához!  Ha képbe kerülnél a kriptopénzek értékajánlatával, vásárlás vagy komolyabb befektetés előtt végezd el a Kriptosuli Ingyenes (online) kurzusunkat!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img