Ne utald át a bitcoinjaid, ha levelet kapsz a BitMextől

spot_img

Amint arról mi is beszámoltunk, nemrégiben egy hiba folytán 30 000 Bitmex felhasználó email címe szivároghatott ki a tőzsdéről. Ezzel kapcsolatban szeretnénk felhívni a figyelmeteket arra az átverős emailre, ami sok érintetthez eljuthat majd a következő napok során.

Csalók egy csoportja a BitMex tőzsde vezetőinek kiadva magát szólítja fel a szivárgás áldozatait arra, hogy a Mexen tárolt bitcoinjainkat november 15-ig utalják át egy levélben szereplő BTC számlára. Amint a bevezetőben is említettem, a levél egy átverés, tehát semmiképpen se tegyetek eleget a felhívásnak.

A regisztrációhoz használt email címeket kivéve semmilyen más adat nem került ki a tőzsdéről, tehát annak, aki erős jelszót és 2fa kulcsot is használ a belépéshez, ennek kapcsán nincsen oka az aggodalomra. Arra viszont érdemes odafigyelni, hogy soha ne tartsunk több pénzt egy tőzsdén sem, mint amennyire feltétlenül szükségünk van. Ma már több ingyenes és megbízható tárca is létezik, amelyek bármilyen váltónál hatékonyabb védelmet garantálnak, aki pedig biztosra akar menni, annak érdemes megfontolnia egy Trezor vagy Ledger vásárlását is. Ne a lustaság és egy ostoba tőzsde hack miatt maradjatok le a holdról.

A Ledger To The Moon limitált kiadásának brossúrája

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img