Visszafizetéssel jutalmaz az amerikai adóhatóság

spot_img

Az embereket mindig is nehéz volt rávenni az adózásra, különöen igaz ez, ha egy új terület megsarcolásáról van szó. Évek óta nagy kérdés a kriptopénz kereskedésből származó nyereség adózása, az amerikai adóhatóság, az IRS (Internal Revenue Services) most egy jól bevált módszerrel ösztönzi a polgárokat az engedelmességre.

Egész egyszerűen pénz visszafizetés “jutalmakat” kapnak azok, akik maradéktalanul bejelentették nyereségeiket, a Bitcoinist összefoglalója szerint azok részesülhettek ebben, akik reagáltak a hatóság leveleire, melyekben a kriptopénzekhez kötődő bevételeiket firtatták.

Konkrét kereskedési lépésekről, és tranzakciókról kellett tanúbizonyságot tenni, a jutalmazás egyes esetekben igazán gáláns, a CoinTracker beszámolója szerint:

egy befektető felszólító levelet kapott melyben 3900 dollárnyi, elmaradt adóját sürgetik, befizette, jutalomképp a teljes össszeget visszakapta.

A hírek szerint eddig mintegy 10 000 kriptopénz befektető, és kereskedő kapott levelet az adóhatósgtól, egyesek szerint a pontos nyereségeket nem látják, azonban az egyes kriptopénz-tranzakciókra rálátásuk lehet. Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, itthon a meglévő adórendbe próbálja a hatóság beilleszteni a kriptopénzek kérdését, az alábbi, részletes interjúból többet is megtudhattok:

Adózás, szabályozás: interjú a Blockchain Magyarország elnökével

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img